Rodičkám se v ústecké Masarykově nemocnici opět otevřelo oddělení šestinedělí nadstandard

15.10.2015 10:08

Dětský křik a pláč je opět slyšet na oddělení porodnice (šestinedělí) nadstandard Gynekologicko – porodnické kliniky Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Rodičky tak od 13. října mohou po necelých třech měsících využívat nadstandardních služeb, které ústecká porodnice nabízí.

Rodičkám se v ústecké Masarykově nemocnici opět otevřelo oddělení šestinedělí nadstandard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

Iva Černá, vrchní sestra Gynekologicko-porodnické kliniky Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., uvedla, že pokoje lůžkové části porodnice (šestinedělí) nadstandard během uzavírky prošly částečnou obměnou vybavení. „Rekonstrukcí se dočkaly koupelny, na pokojích jsou nové přebalovací a koupací pulty pro novorozence, nové postele pro maminky a nové televizory. Nové postele jsme zakoupili za dotační podpory Ústeckého kraje a zbylé vybavení z vybraných prostředků, resp. z úhrad za ubytování na nadstandardním pokoji,“ řekla Iva Černá.

Na Gynekologicko-porodnické klinice Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice, o. z. zaplatí maminky se svým miminkem za nadstandardní pokoj 1 100 Kč za den. Oddělení disponuje deseti jednolůžkovými pokoji, které mají oproti standardním vícelůžkovým pokojům vlastní sociální zařízení, televizor, vestavěnou ledničku a vlastní telefonní pevnou linku. Nadstandardní pokoj rovněž umožňuje možnost přistýlky pro doprovod maminky.

K uzavření porodnice (šestinedělí) nadstandard došlo kvůli rekonstrukci části dětského pavilonu Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Oddělení sloužilo jako spojovací chodba pro zdravotníky mezi pavilony D1 a D2. Zdravotníci pro přesun mezi budovami opět využívají spojovací chodby ve druhém nadzemním podlaží na novém dětském stacionáři. Nadále zůstává uzavřen hlavní vchod do budovy D2 dětského pavilonu, kdy návštěvy na jednotlivá oddělení využívají zadního vchodu budovy. Pacienti mířící na dětskou pohotovost, do příjmové ambulance dětské chirurgie (akutní poradny) a příjmové ambulance dětské kliniky nadále využívají vchodu z vedlejší budovy D1. Trasy jsou značené směrovkami a nadále zůstává i posílení pracovníků ostrahy ústecké Masarykovy nemocnice, kteří pacientům a návštěvám mířícím do dětského pavilonu pomohou s orientací na jednotlivá oddělení, či je případně doprovodí.

Vybrané snímky nového vybavení pokojů porodnice (šestinedělí) nadstandard najdete na: http://www.kzcr.eu/rodickam-se-v-ustecke-masarykove-nemocnici-opet-otevrelo-oddeleni-sestinedeli-nadstandard.aspx?id=51233a0c-d12a-4b6f-a443-780593066b62

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…