Rok průmyslu a technického vzdělávání si připomnělo ministerstvo v Kroměříži

14.05.2015 21:15

Již 22. ročník semináře Celoživotní učení, jehož partnerem bylo i MPSV, se včera a dnes konal v Kroměříži. Seminář se zapojil do kampaně Roku průmyslu a technického vzdělávání, a to příspěvky a panelovými diskusemi na aktuální témata počátečního a dalšího odborného vzdělávání.

Rok průmyslu a technického vzdělávání si připomnělo ministerstvo v Kroměříži
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Na semináři společně diskutovali odborníci z ministerstev, úřadů práce, krajů a významných firem. Hovořilo se o sladění kvalifikace pracovních sil s poptávkou zaměstnavatelů, a to zejména v průmyslovém sektoru.

Dalším z témat byly například nástroje aktivní politiky zaměstnanosti, jako jsou rekvalifikace založené na profesních kvalifikacích popsaných v Národní soustavě kvalifikací. „Zaměřit se je ale třeba také na odstraňování bariér, které komplikují přechod mladých lidí i dospělých na trh práce,“ zdůraznila ministryně práce Michaela Marksová, která seminář podpořila a také se ho zúčastnila.

Z dalších témat, která byla pro letošní dvaadvacátý ročník zásadní, je třeba zmínit strategii regionálního rozvoje ČR a možnosti čerpání z Evropských strukturálních a investičních fondů v programovém období 2014 až 2020 v oblasti celoživotního učení.

Záštitu nad Kroměřížským seminářem převzali předseda vlády Bohuslav Sobotka, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a dále Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR, Stanislav Mišák, hejtman Zlínského kraje, a Jaroslav Němec, starosta Města Kroměříže. Seminář pořádalo město Kroměříž, Okresní hospodářská komora Kroměříž a Národní ústav pro vzdělávání. Více informací najdete zde

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…