Roman Kokšal vede divize dopravy a logistiky firmy Siemens

16.01.2013 18:06

Finančním ředitelem obou divizí se stal Josef Capoušek.

Roman Kokšal vede divize dopravy a logistiky firmy Siemens
Foto: red
Popisek: Siemens

S platností od 1. října 2012 nastoupil do pozice ředitele divize Rail Systems a divize Mobility and Logistics Roman Kokšal. Doposud v obou divizích působil jako finanční ředitel. Ve funkci se zaměří na další rozvoj obchodních aktivit v oblasti dopravy a logistiky společnosti Siemens v České republice. Ve funkci nahradil Jana Maje, který odešel do důchodu po více než pětadvacetiletém úspěšném působení v koncernu Siemens. Funkci finančního ředitele převzal Josef Capoušek.

Roman Kokšal (42) nastoupil do společnosti Siemens v roce 2006 do finančního sektoru a od roku 2008 zastával funkci finančního ředitele tehdejší dopravní divize. V minulosti dlouhodobě působil v elektrotechnické společnosti VA TECH EZ a.s. Roman Kokšal je absolventem Univerzity Karlovy a Akademie múzických umění v Praze. K jeho zálibám patří hudba a zejména hra na klavír, dále sportovní a historické automobily.

Josef Capoušek (36) nastoupil do společnosti Siemens již roku 2002. Po několikaletém působení ve výrobním závodě v Praze jako ekonomický vedoucí úseku řízení projektů a vedení různých projektů kolejových vozidel se roku 2009 stal vedoucím ekonomického oddělení tehdejší dopravní divize. Josef Capoušek vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Ve volném čase hraje florbal a jeho zálibou je programování internetových stránek.

Portfolio divize Rail Systems a divize Mobility and Logistics je rozsáhlé a zahrnuje technologie, techniku, vozidla a komponenty pro kolejovou dopravu – od nejmodernějších vozidel pro nákladní dopravu, vozidel pro městskou, příměstskou a dálkovou přepravu osob, přes napájecí a automatizační systémy, zabezpečovací a sdělovací techniku, až po servisní služby a komplexní řešení dopravních systémů na klíč. Významnou součástí aktivit v České republice je rovněž vývojová konstrukce kolejových vozidel. Mezi další obchodní činnosti divizí, jejichž ředitelem se stal Roman Kokšal a finančním ředitelem Josef Capoušek, patří inteligentní systémy veřejného osvětlení, parkovací systémy či v Česku pozvolna rostoucí segment nabíjecích stanic pro elektromobily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…