Rourovna ArcelorMittal v Karviné zvyšuje kapacitu výroby dělených trubek

10.11.2013 15:03

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, dceřiná společnost huti ArcelorMittal Ostrava, uvedla do provozu nové dělící centrum pro dělení přesných a kalibrovaných trubek. Instalací zařízení reaguje na zvýšenou poptávku po dělených trubkách, které nyní tvoří zhruba 60 až 70 % produkce divize společnosti zaměřené na automobilový průmysl. Trubky naleznou uplatnění jako konstrukční díly sedaček.

Rourovna ArcelorMittal v Karviné zvyšuje kapacitu výroby dělených trubek
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Přesné tažené a kalibrované trubky společnost dodává významným výrobcům automobilových součástek. „Našimi zákazníky jsou například americká společnost Johnson Controls, německá Thiel and Hoche nebo francouzská Faurecia. Všechny patří mezi přední dodavatele součástek pro automobilový průmysl,“ říká Stanislav Konkolski, generální ředitel společnosti ArcelorMittal Tubular Products Karviná. Trubky z Karviné se tak objevují ve vozech celosvětově známých značek, jakými jsou například Ford, Volkswagen, Renault nebo BMW, jako konstrukční díly sedaček.

Celkové náklady na modernizaci činily 5,6 milionu korun. Kapacita nového zařízení je přibližně 4 miliony kusů dělených trubek ročně. Celková roční kapacita automobilové divize karvinské rourovny se tím zvýší na 17 milionů kusů. „Náš podnik umí plnit náročné požadavky významných zákazníků. Tato investice nám umožní pokrýt stoupající poptávku po našich výrobcích,“ dodává Konkolski.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná a.s. je výrobcem podélně svařovaných ocelových tenkostěnných profilů a trubek a tenkostěnných otevřených profilů. Největší podíl výrobků nachází své uplatnění ve strojírenském a stavebním průmyslu, kde lze nejlépe využít jejich nízkou hmotnost a možnost vedení různých médií. Společnost dále vyrábí přesné tažené a kalibrované trubky pro automobilový průmysl. ArcelorMittal Tubular Products Karviná je dceřinou společností ArcelorMittal Ostrava a.s. a má 386 zaměstnanců.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají přes 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…