Rozhlasová galerie v září ožije díly Josefa Bruckmüllera a Vladimíra Noska

05.09.2016 15:14

Výtvarníci Vladimír Nosek a Josef Bruckmüller poprvé společně představí svá díla v budově Českého rozhlasu České Budějovice. Ač se každý z nich věnuje jiné výtvarné technice, spojuje je především určitá tajemnost a filosofický náboj jejich prací, stejně tak technická preciznost a smysl pro detail. Vernisáž výstavy se uskuteční v úterý 6. září 2016 v 17 hodin ve výstavním prostoru rozhlasové kavárny v ulici U Tří lvů 1.

Rozhlasová galerie v září ožije díly Josefa Bruckmüllera a Vladimíra Noska
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Josef Bruckmüller se věnuje především malbě, smaltu, grafice, drobným plastikám a realizacím v architektuře. Vladimír Nosek tvoří převážně koláže. Oba autory spojuje tvorba tematických obrazových souborů, které vyjadřující určitý filosofický námět, sjednocující myšlenku. Společná výstava předkládá veřejnosti výběr prací právě z těchto tematických souborů. 

Výtvarníky spojuje i skutečnost, že jsou autodidakti a k volné tvorbě se dostali později. Josef Bruckmüller byl modelářem v českobudějovické Škodovce a Vladimír Nosek se věnoval návrhům a výrobě loutek. Oba mají za sebou velké množství výstav doma i v zahraničí, jejich tvorba je zastoupena v galeriích i soukromých sbírkách. 

Díla si mohou zájemci v budově Českého rozhlasu České Budějovice, U Tří lvů 1 prohlédnout do konce září.

Více informací se dozvíte z webových stránek Českého rozhlasu České Budějovice:

http://www.rozhlas.cz/cb/neprehlednete/_zprava/v-rozhlasove-kavarne-jsou-k-videni-dila-josefa-bruckmullera-a-vladimira-noska--1646180

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…