ÚZSVM prodal pozemky pod letním bytem Karla Čapka za 1,7 milionu korun

27.11.2017 20:49

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Jindřichově Hradci prodal pozemky o celkové výměře 3 293 m2 do vlastnictví vlastníka budov na části převedených pozemků za 1 700 000 korun.

ÚZSVM prodal pozemky pod letním bytem Karla Čapka za 1,7 milionu korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Jedná se o pozemky na okraji zastavěného území Jindřichova Hradce, které jsou součástí nemovité kulturní památky – výletní restaurace Rudolfov. Tato památka byla zapsána do státního seznamu nemovitých kulturních památek Jihočeského kraje v roce 1963.
 
Restaurace Rudolfov byla postavena podle projektu architekta Josefa Zítka, který mimo jiné projektoval i budovu Národního divadla v Praze. Restaurace bývala oblíbeným výletním místem, na letním bytě zde pobýval i spisovatel Karel Čapek, který zde pracoval na svém díle Krakatit.
 
Objekt restaurace je již řadu let v havarijním stavu. Převodem pozemků došlo ke sjednocení vlastnictví budov a pozemků v areálu, a byla tak odstraněna jedna z překážek opravy této památky. Nabyvatel pozemků má záměr obnovit této národní kulturní památce její původní účel a zároveň i připomenout pobyt spisovatele Karla Čapka v těchto místech.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec