Rozšíření portfolia zpřístupňuje architekturu Cisco UCS i pro menší a střední firmy

04.09.2014 18:54

Nové modely na platformě Cisco Unified Computing System zásadně rozšiřují portfolio této úspěšné technologie a umožňují její rozšíření na nové segmenty trh, zejména do menších a středních podniků.

Rozšíření portfolia zpřístupňuje architekturu Cisco UCS i pro menší a střední firmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

Společnost Cisco rozšiřuje dosavadní portfolio serverů postavených na úspěšné architektuře Unified Computing System (UCS) o nové modely. Nová řada modulárních serverů Cisco UCS M-Series je určena pro škálovatelné cloudové aplikace, model Cisco UCS Mini je určen malým a středním podnikům, pro tak mohou naplno využít výhod této architektury, která pro ně byla dosud nedostupná.

„Integrovaná architektura Cisco UCS umožňuje našim zákazníkům snížit nejen celkové náklady na vlastnictví, ale i viditelně zredukovat své účty za energie,“ říká Pavel Křižanovský, technický ředitel společnosti Cisco ČR a dodává: „Nová generace serverů pro nás znamená nejen velký technologický posun kupředu u stávajícího portfolia, ale především jeho výrazné rozšíření. To nám umožní oslovit zákazníky v segmentech, ve kterých jsme doposud nepůsobili.“

Během pouhých pěti let od uvedení architektury UCS na trh se díky ní společnost Cisco zařadila mezi pět největších výrobců serverů na světě. Na trhu x86 blade serverů jí patří druhé místo na světě a první v USA. Celkově si servery s touto architekturou pořídilo téměř 35 tisíc zákazníků po celém světě. Uvedení nových modelů znamená vstup Cisca na zcela nové segmenty trhu a zpřístupňuje tak toto osvědčené řešení dalším zákazníkům.

Proměna, kterou prochází současná IT infrastruktura, si vyžaduje nový přístup. Integrovaná architektura Cisco UCS je odpovědí na rostoucí poptávku po spolehlivých a dostatečně výkonných a škálovatelných řešeních pro nasazení v oblasti cloudových aplikací a analýzy velkých dat. Kromě zcela nových modelů představilo Cisco i čtvrtou generaci UCS rackových a blade serverů přinášejících vyšší výkon aplikací, a také nové řešení UCS Director pro oblast Big Data.

Přehled nejdůležitějších novinek

  • Modulární servery Cisco UCS M-Series – nabízejí vysokou provozní efektivitu a široké možnosti škálovatelnosti pro poskytovatele cloudových služeb a enterprise zákazníky, kteří mohou využít výhod aplikačně orientované infrastruktury. Využití integrované architektury Cisco UCS umožňuje zjednodušit infrastrukturu pro zajištění datových služeb.
  • Rack servery Cisco UCS C3160 – obsahují vysokokapacitní lokální úložiště, jsou vhodné například pro analýzu strukturovaných dat, pro skladování nestrukturovaných dat, pro streamovací služby či pro transkódování.
  • Cisco UCS Mini – server, úložiště i síťové služby jsou integrovány do kompaktního all-in-one produktu, který lze snadno nasadit i do menších až středních sítí. Zařízení se tak stává vhodnou alternativou i pro firmy potřebující propojit více poboček. A to při zachování všech výhod, které integrovaná architektura Cisco UCS přináší.
  • Blade servery UCS B200 M4, C220 M4 a rack server C240 M4  – vysoce výkonná zařízení určená pro datově náročné výpočty a core aplikace datových center, která nabízejí vysoký výkon aplikací při všech typech zatížení.

UCS Director for Big Data – nástroj určený pro hladkou správu a automatizaci procesů, sjednocující prostředí podnikových aplikací s prostředím „big data“. Díky spolupráci se společnostmi Intel a SAP lze nyní v rámci uživatelského rozhraní spravovat i infrastrukturu SAP HANA a Hadoop.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…