Ruzyňští celníci odhalili pašeráky tabákových výrobků

19.09.2016 17:30

V sobotu 17. září v odpoledních hodinách odhalili celníci na letišti Václava Havla v Praze Ruzyni ve dvou příručních zavazadlech a jednom sportovním batohu 60,5 kg tabáku do vodní dýmky, které dovážel 35 letý cizinec cestující na pravidelné lince Ammán - Istanbul - Praha.

Ruzyňští celníci odhalili pašeráky tabákových výrobků
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci objevili kontraband při běžné kontrole zavazadel cestujících. Pašerákova zavazadla nejprve podrobili kontrole rentgenem. Zájem celníků vzbudilo velké množství podezřelých předmětů, které byly v útrobách tří cestovních zavazadel. Při vlastní fyzické kontrole zavazadel nalezli obchodní balení tabáku do vodní dýmky New The Finest Coffe a New The Finest Thea, které nebyly označeny českou tabákovou nálepkou.

Odhalením tabáku do vodní dýmky vznikl únik na cle a daních ve výši 162 tisíc korun.

Dalšího pašeráka se podařilo ruzyňským celníků odhalit rovněž v sobotu. Tentokrát se jednalo o 23 letého cizince, který cestoval na pravidelné lince Istanbul – Vídeň – Praha a v jeho příručním zavazadle bylo nalezeno 15 400 ks cigaret Marlboro Gold s vyčísleným únikem na cle a daních ve výši téměř 76 tisíc korun.

Oba cizinci byli předáni Policii ČR s návrhem na sdělení obvinění pro podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné platby.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…