Ruzyňští celníci zabránili nelegálnímu dovozu živých chameleonů a gekonů

07.06.2016 22:15

Koncem minulého týdne odhalili celníci na pražském letišti Václava Havla v Ruzyni nelegální dovoz živých chameleonů a gekonů, které pašoval z Madagaskaru ve svých zavazadlech 25 letý cizí státní příslušník.

Ruzyňští celníci zabránili nelegálnímu dovozu živých chameleonů a gekonů
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci objevili živé exempláře při běžné kontrole zavazadel za použití rentgenu, kdy se jim nezdál jejich obsah. Při kontrole postupně nalezli v látkovém kufru a v cestovní tašce celkem 221 chameleonů a 15 gekonů, kteří byli ukryti ve dvou krabicích a bubínku z přírodního materiálu.

Přivolanými pracovníky České inspekce životního prostředí, kteří na případu s celníky spolupracují, bylo určeno, že se jedná o exempláře uvedené v příloze B/II Úmluvy o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami (CITES) a pro jejich dovoz je nutné předložit vývozní povolení Madagaskaru a dovozní povolení ČR.

V jednom ze zavazadel byla nalezena i živá užovka ukrytá v látkovém pytli.

Případ dále šetří ruzyňští celníci jako podezření z trestného činu neoprávněné zacházení s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…