S ČT SPORT NA VRCHOL, aneb nová energie českého lyžování 2016

05.02.2016 13:01

Česká televize zahájila už šestý ročník úspěšné sportovní reality show S ČT Sport na vrchol. Akce je určena všem amatérským sportovním lyžařům a odstartovala již 22. ledna. Soutěžit se bude postupně v zimních střediscích Dolní Morava, Lipno nad Vltavou, Ještěd, Klínovec, Špičák na Šumavě, Špindlerův Mlýn, Bílá a Annaberg, přihlásit se může každý, kdo není registrován v Českém svazu lyžařů jako člen některého lyžařského klubu.

S ČT SPORT NA VRCHOL, aneb nová energie českého lyžování 2016
Foto: Sport Bohemia, a.s.
Popisek: S ČT SPORT NA VRCHOL

Šestou sezónu s námi. A tentokrát i paralelně...

Už šestý rok po sobě mohou všichni amatérští lyžaři sledovat sami sebe na obrazovkách České televize. Reality show, která nemá ve světě obdoby, zasáhne opět značnou část lyžařské mapy u nás. Dva až tři milióny Čechů, kteří jezdí rádi z kopce dolů – ti všichni jsou potenciální účastníci naší soutěže a zároveň hlavní aktéři televizní reality show.

Přinášíme vám několik významných novinek. Tou nejdůležitější je paralelní obří slalom. Ano, poprvé od této sezóny vnášíme do naší soutěže soubojový způsob lyžování.

V každém areálu budou k dispozici dvě paralelní tratě. V kvalifikační části určí váš výsledek součet časů z vašich nejlepších jízd, a to v obou tratích. A pak přijde na řadu to nejlepší – finálový pavouk. Každý den do něj postoupí čtyři nejlepší muži a čtyři nejlepší ženy. V pavouku nás čeká pokaždé šest jízd – dvě semifinále žen, dvě semifinále mužů a pak finálové jízdy obou kategorií.

Přestože denně oceníme vítěze mezi muži a ženami zvlášť, dojde i na přímý souboj pohlaví. V jedné jízdě se hned po finále utkají oba vítězové, opět v paralelním obřím slalomu. K času mužského vítěze se pak ještě přičte denní hendikep, který bude roven rozdílu nejlepších časů obou aktérů ze základní části. Kdo vyhraje Souboj pohlaví, získá jednu vteřinu k dobru pro závod v rámci finálového kempu, kam oba postoupí.

Další novinkou je větší počet závodních dní. V jednotlivých střediscích bychom měli soutěžit od pátku do neděle. Každou sérii se snažíme zahrnout do našeho plánu nějaký nový resort. Tentokrát si premiéru odbude Annaberg v Jeseníkách.

Některé věci jsou nové, jistoty naopak zůstávají. Jsou jimi plánovaný finálový kemp, spolupráce s řadou osobností alpského lyžování, hledání budoucích talentů v kategorii Hvězdička nebo zákaz účasti v denním finále pro jakékoliv registrované závodníky – současné i bývalé. Na kemp budou mít znovu přístup pouze ti, kteří se nezúčastnili žádného z předchozích pěti kempů.

V dosavadních ročnících si s námi zazávodilo zhruba dvanáct tisíc amatérských lyžařů. Hezká cifra. Ale my chceme víc. Stačí dorazit za námi, vyfasovat číslo a sjet si v připravené trati obří slalom. Tentokrát vás kromě branek a časomíry čekají také souboje jeden na jednoho. Třeba v nich uspějete a vyšplháte se s ČT sport až na vrchol. Anebo si jen odvezete krásné zážitky a vzpomínky na unikátní soutěž. A druhý den vám ostatní členové rodiny nebo kamarádi zatleskají u televizních obrazovek, až vás tam uvidí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…