S Francií bude kraj spolupracovat i v oblasti sociálního podnikání

30.09.2015 11:08

Pardubický kraj se oblasti sociálního podnikání systematicky věnuje posledních několik let. Novým impulsem v této oblasti byla návštěva delegace Pardubického kraje vedená Pavlem Šotolou, radním pro sociální péči a neziskový sektor, ve francouzském Regionu Centre – Val de Loire.

S Francií bude kraj spolupracovat i v oblasti sociálního podnikání
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Delegace Pardubického kraje po jednání s místostarostou Blois Ozgurem Eskim

Delegace Pardubického kraje si minulý týden prohlédla centrum pro začleňování mladých dospělých, navštívila sociální podnik a zúčastnila se sérií jednání se zástupci regionů a místní samosprávy. Při intenzivním třídenním programu strávili zástupci obou partnerských regionů při vzájemných rozhovorech více než dvacet hodin.

„Kroky Pardubického kraje v oblasti rozvoje sociálního podnikání jdou podobným směrem jako dlouholetá opatření našich francouzských partnerů. S ohledem na tuto skutečnost plánujeme již na jaře návštěvu zástupců partnerů z Regionu Centre – Val de Loire v našem kraji,“ uvedl radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola a dodal: „Mezi významné příležitosti pro vzájemnou spolupráci patří možnost sdílení zkušeností sociálních podniků na české i francouzské straně, výměna informací z oblasti legislativy a možnost podpory sociálního podnikání ze strany státu i regionů. Kolegové z Francie zároveň projevili zájem o prezentaci závěrů výzkumu sociálního podnikání v Pardubickém kraji, který zajišťuje Akademie věd České republiky.“


Radní Marie-Madeleine Mialot Muller hovoří o dotačních programech

Jeho slova potvrdil také Pascal Meyer, vedoucí odboru decentralizované spolupráce Regionu Centre – Val de Loire: „Návštěva delegace Pardubického kraje byla pro nás příležitostí k určité sebereflexi. Jsem rád, že se nám podařilo nastavit další perspektivu spolupráce v této oblasti, která by se mohla stát jedním z hlavních pilířů našeho partnerství.“

Ve Francii se sociální podnikání stalo i jedním z významných opatření v době hospodářské krize. Tato forma podnikání představuje v regionu až 11 procent a vytváří řadu pracovních míst pro mladé, handicapované a další osoby, které mají těžší pozici při uplatnění na trhu práce. Zároveň je postavena na solidaritě v území a mezi sektory a vede k profesionalizaci a vzniku nových pracovních míst v neziskových organizacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…