S činností nemocnice a Mezinárodního centra klinického výzkumu se přijel seznámit ministr financí Babiš

22.06.2016 16:31

Ministr financí a místopředseda vlády Andrej Babiš se dnes přijel seznámit s činností Mezinárodní centra klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (FNUSA-ICRC).

S činností nemocnice a Mezinárodního centra klinického výzkumu se přijel seznámit ministr financí Babiš
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Spolu se svým poradcem Adamem Vojtěchem, brněnským primátorem Petrem Vokřálem a dalšími hosty se setkal s ředitelem svatoanenské nemocnice Martinem Pavlíkem a šéfem výzkumného centra FNUSA-ICRC, neurologem Gorazdem B. Stokinem. Prohlédli si část výzkumných prostor a seznámili se s financováním a hospodařením nemocnice i jejího výzkumného centra.

Tomu se v uplynulých čtyřech letech podařilo kromě grantu z operačního programu Evropské unie Výzkum a vývoj pro inovace, ze kterého bylo zřízeno, získat dalších 750 milionů korun ze synergických grantových projektů a na 40 milionů korun ze spolupráce s průmyslem (u obdobných center ve světě bývá podíl takového komerčního financování zhruba dvě procenta nákladů). Na další fungování v letech 2016 až 2020 získalo svatoanenské vědecké centrum miliardu korun z Národního programu udržitelnosti.

"Mám z toho managementu velice dobrý pocit," řekl krátce po jednání novinářům Adrej Babiš s tím, že bude sledovat i další jednání a spolupráci FNUSA-ICRC s americkou Mayo clinic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…