S listopadem dorazily do Prahy také světové špičky leanu

07.11.2013 15:15

Ve dnech 4. - 5. listopadu se konferenční sál pražského hotelu Hilton zaplnil zvučnými jmény světa štíhlých procesů. Z celé Evropy sem totiž dorazili zástupci firem, které aplikovaly různé metody zlepšování s využitím metodiky TWI a chtěly se podělit o své zkušenosti a zároveň se inspirovat u druhých, ze Spojených států pak zástupci TWI institutu, celosvětově zastřešujícího implementaci TWI metody.

S listopadem dorazily do Prahy také světové špičky leanu
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

V roli mluvčích se představili Patrick Graupp, Bob Wrona a Scott Curtis, zástupci TWI Institutu, USA, a novodobí průkopníci metody a samozřejmě také Jitka Tejnorová a Markéta Šimáková, jednatelky společnosti DMC management consulting, která celý pražský summit pořádala a je jediným certifikovaným partnerem TWI Institute ve střední Evropě.

Za firmy vystoupily společnosti Olympus (Česká republika), Robert Bosch (Německo), Lego (Dánsko + ČR), Ronal AG, Švýcarsko, Novo Nordisk A/S (Dánsko) další. Že zavedení štíhlé výroby přináší užitek ve všech odvětvích, kde jsou vyžadovány standardizované pracovní procesy, dokazuje i fakt, že vedle zástupců čistě výrobních firem promluvili a o své zkušenosti se zaváděním štíhlých principů prostřednictvím metody TWI se podělili i zástupci potravinářských společností (Dalehead Foods, UK), či zástupce sektoru služeb, Gemalto, UK, světový leader v oboru digitální bezpečnosti.

Také složení účastníků bylo velmi různorodé, a to jak z hlediska národnostního, tak i z oboru příslušnosti firem. Z Čech se zúčastnily například Třinecké železárny, a.s., Mondi Štětí a.s., LEGO, Faurecia Automotive Czech Republic s.r.o., Varroc Automotive Systems s.r.o., EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES, s.r.o. či Heineken Czech republic, ze sousedního Slovenska Brovedani Slovakia s.r.o. Ze zahraničí dorazili např. zástupci GETRAG FORD TRANSMISSIONS, Solving Efeso Group, Berconim BV a další.

Celý summit zakončilo tzv. "Otevřené fórum", které přímo reagovalo na potřeby účastníků vzniklé během summitu. Ti tak měli možnost zeptat se přednášejících na cokoli, co je během přednášek napadlo, či prodiskutovat konkrétní problémy, se kterými se právě jejich firma zabývá, a využili jí opravdu na maximum.
„Skutečnost, že se TWI summit poprvé konal v Evropě, a to rovnou v Praze, za účasti světových hvězd štíhlé výroby a navíc plně v naší režii, jsme pociťovali jako veliký závazek, ale i příležitost propojit špičkové profesionály, kteří s TWI mají už letité zkušenosti, s těmi, kteří je o jejím zavádění teprve uvažují. Metoda TWI je naším denním chlebem, a tak jsme s potěšením poslouchali nadšené diskuze účastníků, kteří již – stejně jako my – rozpoznali její obrovský potenciál,“ komentuje Jitka Tejnorová, jednatelka společnosti DMC management consulting, certifikované pro implementaci TWI v ČR a SR.

„Unikátnost metodiky TWI spočívá zejména v univerzální použitelnosti, kterou zaručuje její koncentrace nejen na procesy, ale na lidi a procesy zároveň. Při popisu své osobní cesty k TWI vždy zdůrazňuji, že to není TWI, kdo mění – VY měníte. Podle mých více než čtyřicetiletých zkušeností s TWI je tento přístup jediný, který zaručuje dlouhodobé výsledky ve snaze o kterýkoliv způsob kontinuálního zlepšování,“ říká Patrick Graupp, spoluautor a průkopník novodobé metodiky TWI.

TWI (Training Within Industry) je vysoce efektivní metoda, která prostřednictvím zavádění mnohokráte prověřených standardů efektivně aplikuje štíhlou výrobu v provozu klienta. Přináší tak výrazné úspory i tam, kde již byly mj. z důvodu přetrvávajícího hospodářského útlumu maximálně optimalizovány náklady na mzdy i materiál a kde zdánlivě není již jak šetřit. TWI spočívá v důkladné standardizaci a optimalizaci všech procesů ve firmě, nutné pro zavádění štíhlé výroby. Různé firmy realizují různé strategie zavádění štíhlé výroby, všechny jsou však jen verzemi TWI. Metoda TWI je totiž maximálně jednoduchý, desetiletími praxe ověřený a odladěný způsob zavádění štíhlé výroby.

TWI institut realizuje TWI školení, certifikaci, koučování a vzdělávání rostoucí komunity odnorníků a školitelů ve zpracovatelském průmyslu, stavebnictví, zdravotnictví a odvětví služeb po celém světě. Institut vytvořil velkou a rychle expandující síť certifikovaných lektorů poskytujících program TWI ve Spojených státech a po celém světě. TWI sídlí v Syracuse, NY a pobočky, školitele a klienty má ve 31 zemích na 6 kontinentech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…