S novým telefonem Huawei Ascend G6 může být stylový úplně každý

24.05.2014 16:40

Nejnovější přírůstek značky Huawei ze střední třídy charakterizuje zajímavá výbava, skvělý design a kvalitní zpracování, nebo přední 5 MPx fotoaparát pro fanoušky selfie

S novým telefonem Huawei Ascend G6 může být stylový úplně každý
Foto: Huawei
Popisek: Huawei

Společnost Huawei, přední světový dodavatel řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), zahájila od 22. května 2014 na českém trhu prodej nového zástupce střední třídy Huawei Ascend G6. Nový model, který byl oficiálně poprvé představen na konci února na veletrhu MWC 2014 v Barceloně, nabízí opět atraktivní poměr ceny a výkonu v kombinaci se stylovým designem a nejprve bude dostupný ve volné distribuci za doporučenou cenu 5.990,- Kč vč. DPH a od června se objeví také ve verzi s podporou vysokorychlostních sítí LTE (Ascend G6 4G) v nabídce operátorů O2 a T-Mobile

HUAWEI Ascend G6 oživuje pestré barvy svým křišťálově jasným 4,5palcovým qHD 960 x 540 LCD displejem s jemností 245 PPI. S tloušťkou pouhých 7,5 mm a hmotností 115 g, staví Ascend G6 na stylovém designu oblíbeného smartphonu Ascend P6 s elegantně zaoblenou základnou těla telefonu, který ideálně padne do dlaně. Tělo telefonu je vyrobeno z velmi kvalitních plastů, které v kombinaci s kovovými leštěnými prvky dodávají designu telefonu punc elegance. Prodávat se začne v černé a bílé barevné variantě.

Srdcem telefonu je výkonný čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,2 GHz a robustní 2000 mAh lithium-polymerová baterie, která umožňuje až 30 procentní úsporu energie. HUAWEI Ascend G6 je vybavený nejnovější verzí intuitivního, a snadno ovladatelného uživatelského rozhraní Emotion UI 2.0, které smartphone zpřístupní opravdu každému. Navigaci výrazně usnadňuje nastavitelná výchozí obrazovka a pokročilejší uživatelská rozhraní „Standard“ a „Simplicity“. Na jednoduchém uživatelském rozhraní jsou často používané funkce, jako telefon, SMS a fotoaparát, výhodně umístěné tak, aby k nim byl snadný a rychlý přístup. Vyskakovací pokyny pomáhají v obsluze smartphonu začátečníkům. V souladu se svými preferencemi si lze vybrat z více než 1000 různých motivů.

Ascend G6 nabízí zdokonalené fotografické funkce díky tipům pro automatické zaostřování a náhledům „selfie“ fotek (vlastní technologie Huawei). Přední 5megapixelový fotoaparát umožňuje spontánní focení s hlasem aktivovaným snímáním fotek, automatické rozpoznávání scény nebo automatickou retuš obličeje. Ascend G6 má širokoúhlý objektiv se záběrem 88 stupňů což umožňuje vytvářet opravdu zajímavé fotografie, které ohromí vaše blízké. Fotografiím je možné dodat další rozměr funkcí „Audio Photo“ která vyfotí snímek a nahraje k němu 10sekundový zvukový záznam. Ty lze pak okamžitě sdílet s přáteli na Facebooku a na WeChat.

Zadní 8megapixelový fotoaparát AF s BSI snímačem a světelností f/2.0 a asférickou čočkou s pěti plastovými prvky (5P) dále nabízí nekonečné možnosti zkoumání okolí vícenásobnou expozicí, horizontálním snímáním a panoramatickými funkcemi. Alternativně je možné pomocí hlasem aktivované hands-free „selfie“ funkce ukázat svou nejlepší pózu. Natáčení nebo focení je s telefonem Ascend G6 velmi snadné díky vestavěnému čidlu Sony IMX134, infračervenému filtru z modrého skla a integrovanému blesku, které zajišťují ostré a jasné snímky.

HUAWEI Ascend G6 je na českém trhu dostupný od 22. května 2014 u všech velkých online prodejců a ve volné distribuci, a to v klasickém černém nebo v bílém provedení za doporučenou prodejní cenu 5990,- Kč vč. DPH.

Technické pecifikace:

Operační systém

Android™ 4.3 Jelly Bean / doplněný o uživatelské rozhraní Huawei Emotion UI 2.0 Lite

Procesor a paměť

Čtyřjádrový procesor Qualcomm® MSM 8X12 s taktem 1,2 GHz

RAM: 1 GB

ROM: 4 GB

Podpora microSD paměťových karet až do 32 GB

Displej

4,5“ qHD IPS displej, 960 x 540, 245 PPI, 16 mil. barev, tvrzené sklo

Fotoaparát

Zadní fotoaparát: 8 MPx AF s BSI a světelností f/2.0, s bleskem

Přední fotoaparát: sekundární 5 MPx, světelnost f/2.4

Video: 1080p HD videozáznam a přehrávání

Multimédia

Kódování audio: AAC, AMR-WB, AMR-NB, PCM

Poznámka: Režim kódování AMR-WB Tunnel se nepodporuje.

Formáty audio souborů: *.aac, *.amr, *.awb, *.mp3, *.mid, *.imy, *.wav, *.3gp, *.mp4, *.flac, *.ogg

Kódování videa: H.263, H.264, MPEG-4

Formáty video souborů: *.3gp, *.mp4

Přenos dat

Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, USB 2.0 HS

Sítě a data

WCDMA: 900/2100 MHz

GSM: 850/900/1800/1900 MHz

Baterie

Kapacita: 2000 mAh, lithium-polymerová, doba nabíjení: 3 hodiny

Rozměry

130 mm x 65 mm x 7,5 mm

Hmotnost

přibližně 115 g (vč. baterie)

Čidla

Kompas, čidlo zrychlení, čidlo vzdálenosti, světelné čidlo

GPS

GPS/AGPS

 

O Huawei Consumer Business Group

Ke konci roku 2013 se výrobky a služby Huawei používají ve více než 140 zemích a slouží více než třetině světové populace. Huawei rovněž po celém světě založila více než 16 výzkumných a vývojových center, mimo jiné ve Spojených státech, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Spotřebitelská divize patří mezi tři hlavní divize společnosti Huawei. Nabízí řadu výrobků, mezi něž patří mobilní telefony, mobilní širokopásmová zařízení, domácí zařízení a cloudové služby. Společnost Huawei se umístila na třetím místě v celosvětovém prodeji chytrých telefonů za rok 2013 a vykázala největší nárůst prodaných jednotek mezi předními prodejci. Cílem této divize je prostřednictvím společnosti Huawei přinášet nejnovější technologie spotřebitelům, nabízet celý svět možností a vytvářet mimořádné zážitky pro lidi na celém světě.

Pro více informací navštivte Huawei na consumer.huawei.com/cz nebo huaweidevice.cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: www.facebook.com/HuaweideviceCZSK

Twitter: www.twitter.com/HuaweiDevice

Google+: plus.google.com/+HuaweiDeviceCo

YouTube: www.youtube.com/user/HuaweiDeviceCo

Flickr: www.flickr.com/photos/Huaweidevice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…