S proplácením projektů začne Jihozápad až tento měsíc

20.03.2015 13:15

Tento týden proběhlo v Praze jednání předsedů regionálních rad se zástupci Ministerstva pro místní rozvoj. Účelem jednání bylo vyjednání podmínek, které jsou nezbytné k řádnému dokončení regionálních operačních programů a financování jednotlivých projektů.

S proplácením projektů začne Jihozápad až tento měsíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Minulý týden mohl konečně předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Ivo Grüner podepsat Rozhodnutí o poskytnutí dotace na rok 2015. Na jeho základě začne Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad s proplácením finančních prostředků příjemcům dotace.

„Bohužel od ledna 2015 až do současné doby k proplácení projektů nedocházelo, což způsobilo komplikace našim příjemcům. Pan předseda vyčkával s podpisem Rozhodnutí o poskytnutí dotace na rok 2015. Hlavním důvodem bylo ponížení finančních prostředků dotace pro Regionální operační program NUTS II Jihozápad o více než 550 milionů korun,“ uvedla ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Mgr. Michaela Šímová.

Předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Ivo Grüner zaslal již v únoru 2015 paní ministryni pro místní rozvoj Karle Šlechtové dopis, ve kterém nastínil úskalí, která s sebou ukončování programu nesou. Zároveň žádal o navýšení objemu financí na původní částku, na kterou zasílal Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad na konci roku 2014 svou žádost.

Výsledkem těchto jednání je příslib ze strany Ministerstva pro místní rozvoj o přidělení požadované částky v druhé polovině roku 2015.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…