S rovojem státního podniku Lesy ČR se na veřejném slyšení seznámili zákonodárci

01.03.2015 14:01

S Koncepcí strategického rozvoje státního podniku Lesy ČR v letech 2015 až 2019 se seznámili v Parlamentu České republiky v rámci veřejného slyšení poslanci, senátoři a další hosté.

S rovojem státního podniku Lesy ČR se na veřejném slyšení seznámili zákonodárci
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: Ministerstvo životního prostředí

Správa majetku a péče o les, ekonomika podniku, ekologický a sociální aspekt a také transparentnost, těchto pěti oblastí se koncepce strategického rozvoje podniku dotýká nejvíce. Podle generálního ředitele Lesů ČR Daniela Szóráda jde o společensky odpovědný dokument, který se zabývá otázkou budoucího rozvoje podniku. „Chceme zvyšovat hodnotu státního majetku, ovšem s ohledem na přírodu. Důležitý je i sociální aspekt, tedy naše sociální pomoc státu,“ vysvětlil ředitel Szórád.

„Dokument naplňuje programové prohlášení vlády ve smyslu stabilizace lesnicko-dřevařského sektoru a zvýšení jeho konkurenceschopnosti. Tento záměr plně podporuje i Ministerstvo zemědělství,“ řekl Patrik Mlynář, náměstek ministra zemědělství pro lesnictví.

V Parlamentu se ve středu 25. února na dané téma diskutovalo také o certifikačních systémech - PEFC a FSC používaných v ČR, o církevních restitucích a převzetí honiteb i výkonu myslivosti, o postavení malých zpracovatelů dřeva, vývozu dřeva, ale rovněž o zvyšování zaměstnanosti v regionech.

Poslanci, senátoři i hosté záměry státního podniku Lesy ČR ocenili s tím, že koncepci považují za vyvážený dokument. Vítaná je diskuse i otevřenost, a to jak vedení Lesů ČR, tak úseku Lesního hospodářství na Ministerstvu zemědělství

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…