SAP Fiori zjednodušuje používání podnikového softwaru

23.07.2013 18:35

Společnost SAP nabízí sadu jednoduchých webových aplikací, které umožňují používat podnikový software SAP bez ohledu na zařízení – z desktopů, tabletů i smartphonů.

SAP Fiori zjednodušuje používání podnikového softwaru
Foto: Archiv
Popisek: SAP

Způsob, jakým dnes lidé pracují s daty a používají technologie, se rychle mění. Uživatelé očekávají, že vlastnosti známé a oceňované u softwaru pro koncové zákazníky budou k dispozici i v prostředí podnikových aplikací. Společnost SAP jako reakci na tyto požadavky představila sadu aplikací SAP Fiori, která nabízí jednoduché a intuitivní pracovní prostředí. Uživatelé nyní mohou pracovat s celou řadou aplikací SAP na celé škále různých zařízení od desktopů přes tablety až po smartphony.

První verze SAP Fiori zahrnuje 25 aplikací určených pro běžné podnikové procesy, jako je např. řízení work-flow, vyhledávání informací a samoobslužné služby. Společnost SAP nabízí uživatelům zcela nové způsoby, jak mohou pomocí moderních technologií plnit své každodenní pracovní úkoly. Platforma Fiori byla vyvinuta v těsné spolupráci s více než 250 zákazníky na základě průzkumu toho, jak používají podnikový software a jak by se příslušná funkcionalita dala zjednodušit a vylepšit. Intuitivnost rozhraní přináší nejen vyšší spokojenost uživatelů i jejich chuť se softwarem pracovat ale i hmatatelné výsledky v podobě zvýšení produktivity. Přesně tyto přínosy potvrzují i zkušenosti prvních uživatelů sady Fiori. Podle partnerů SAP, kterým je například společnost Valero, se díky Fiori nyní používají podnikové aplikace stejně snadno jako Facebook, Google nebo Amazon.

„Vydali jsme se na cestu, jejímž cílem je zcela změnit zkušenosti uživatelů s našimi aplikacemi,“ uvedl Vishal Sikka, člen představenstva společnosti SAP odpovědný za technologie a inovace. „Uživatelé požadují jednoduchost a snadné ovládání, a právě to jim sada Fiori nabízí. Do podnikového prostředí lze tuto sadu začít nasazovat ihned, a zvýšit tak efektivitu zaměstnanců i jejich spokojenost.“

Sada aplikací SAP Fiori lze používat na desktopu i mobilních zařízeních, která disponují prohlížečem s podporou HTML5. Aplikace lze nasazovat mnoha způsoby (dohromady i samostatně) nebo k nim lze přistupovat pomocí portálů společnosti SAP i třetích stran. Platforma Fiori podporuje také nastavování přístupu v závislosti na uživatelských rolích.

První verze sady SAP Fiori nabízí následující 4 uživatelské role: manažer, zaměstnanec, zástupce prodeje a nákupu. Aplikace zahrnují např. schvalování žádostí o dovolenou, schvalování cestovních nákladů, časové harmonogramy, vytváření objednávek a faktur nebo sledování dalšího průběhu těchto procesů.

Sada SAP Fiori je již k dispozici. Cena se odvozuje z počtu uživatelů. Podrobnější informace najdete na webu. experience.sap.com/fiori

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…