SAP udržel strmý růst v oblasti cloudu. Tržby se zvýšily o 39 procent

27.07.2014 16:01

I ve druhém čtvrtletí roku 2014 dosáhla společnost SAP velmi dobrých finančních výsledků, které překročily očekávání analytiků. Úspěch zaznamenala zejména v oblasti cloudových služeb a implementace platformy SAP HANA.

SAP udržel strmý růst v oblasti cloudu. Tržby se zvýšily o 39 procent
Foto: Archiv
Popisek: SAP

Ve druhém čtvrtletí letošního roku zaznamenala společnost SAP v meziročním srovnání mírný růst tržeb, které dosáhly podle non-IFRS ukazatelů 4,2 miliardy euro. Významný podíl na tom měl zejména setrvalý nárůst zájmu zákazníků o cloudové technologie. Tržby z předplatného a podpory cloudových technologií SAP vzrostly o 39 procent (o 32 procent při započtení kurzových rozdílů). To činí SAP nejrychleji rostoucí cloudovou společností na trhu. Provozní zisk vrostl o 7 procent.

Tržby ze software a souvisejících služeb se zvýšili o 8 procent (o 4 procent při započtení kurzových rozdílů). S velkým zájmem u zákazníků se setkala zejména platforma SAP HANA. Celkově již tuto platformu používá více než 3 600 zákazníků, přičemž dalších více než 1 200 zákazníků zvolilo řečení SAP Business Suite on SAP HANA. Zájem trhu o SAP HANA potvrzuje i více než 1 500 vývojářských startupových firem, které pracují na aplikacích pro tuto platformu. Společnost SAP očekává, že její tržby z oblasti cloudových služeb a podpory přesáhnou v roce 2014 miliardu euro.

Na květnové konferenci SAPPHIRE NOW si společnost SAP vytyčila novou strategii: „Run Simple“. Právě zaměření na oblast cloudu umožňuje zlepšit zákaznickou zkušenost a usnadnit zákazníkům přístup k novým službám a technologiím. Implementace nových služeb se díky cloudu výrazně zrychluje. Od května je navíc součástí všech licencí na produkty SAP i bezplatná licence aplikace SAP FIORI umožňující personifikaci uživatelského rozhraní.

Podrobnější informace o finančních výsledcích najdete v angličtině zde: http://www.news-sap.com/2014-second-quarter-earnings/

O společnosti SAP

SAP, lídr trhu s aplikačním softwarem, pomáhá podnikům a organizacím všech oborů a velikostí lépe fungovat a dosahovat svých cílů. SAP umožňuje lidem a organizacím pracovat společně mnohem efektivněji a využívat podnikové informace tak, aby byli neustále před konkurencí. Přitom nezáleží na tom, zda je SAP využíván ve skladě nebo podnikové prodejně, na mobilních zařízeních nebo klasických počítačích, na pracovišti zákaznické podpory nebo v kanceláři představenstva. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají již více než 251 000 zákazníků dosahovat vyšších zisků, zajistit si udržitelný růst a přizpůsobovat se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1000 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…