SES ASTRA na konferenci DIGIMEDIA 2016 předvedla živé UHD vysílání

02.06.2016 15:01

Společnost SES Astra, partner konference DIGIMEDIA 2016 (pořadatel AČRA MK), účastníkům představila živé UHD vysílání, které bylo přímo do sálu přenášeno ze satelitu Astra z orbitální pozice 19,2°E na velkoplošnou obrazovku. O živém vysílání v krátké prezentaci k přítomným promluvila Katarzyna Kubicz-Ziarek, obchodní manažerka ze SES Astra.

SES ASTRA na konferenci DIGIMEDIA 2016 předvedla živé UHD vysílání
Foto: SES ASTRA
Popisek: Katarzyna Kubicz-Ziarek při prezentaci

Během její prezentace zaznělo, že satelity Astra celkem vysílají 23 UHD kanálů. Na programech, které běží v demo režimu, SES Astra testuje UHD signál vysílaného obsahu a zdokonaluje jeho kvalitu. Příkladem takového testu UHD vysílání může být spolupráce v rámci regionu střední a východní Evropy s ČT, RTVS a ČRa, jež se uskutečnila v roce 2015.

V současnosti SES globálně přenáší osm komerčních UHD kanálů – jedná se o Airtel 4K, Dish UHD Promo, High 4K TV, Nasa TV UHD, Fashion 4K, Insight UHD, pearl.tv 4K UHD a SES Ultra HD Demo Channel. Poslední čtyři je možné přijímat v Evropě z pozice Astra 19,2°E.

„Kromě vysílání v UHD paralelně zdokonalujeme i HD vysílání, jehož důležitost nyní roste v souvislosti s postupným vypínáním SD kanálů na satelitu. V roce 2014 jsme v Evropě spustili první HD kanál a dnes jich v tomto regionu vysíláme přes 600. Jsme přesvědčeni, že podobný scénář nastane i v případě UHD technologie, jež bude nástupcem HD standardu. Na základě odborných analýz očekáváme, že v roce 2025 počet UHD kanálů dosáhne 1000. Z toho plyne, že UHD představuje velmi blízkou budoucnost,“ uvedla Katarzyna Kubicz-Ziarek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…