SFRB: Nové nařízení vlády mění podmínky Programu Výstavby

06.03.2016 21:46

Vláda na svém včerejším zasedání schválila nové nařízení na podporu výstavby nájemních bytů na území České republiky, kterým se mění podmínky úvěrového Programu Výstavby.

SFRB: Nové nařízení vlády mění podmínky Programu Výstavby
Foto: Státní fond rozvoje bydlení
Popisek: Státní fond rozvoje bydlení, logo

Program Výstavby Státního fondu rozvoje bydlení je určen pro obce a právnické či fyzické osoby, které chtějí na svém pozemku vybudovat nájemní bytové domy či jednotlivé nájemní byty. To mohou udělat buď výstavbou nových bytových domů, nebo přestavbou objektů, které dosud sloužily k jiným účelům, či jsou neobyvatelné. Investoři nově nízkoúročeným úvěrem pokryjí až 90 % rozhodných výdajů. Mění se i splatnost úvěru, a to na 30 let od dokončení výstavby.

Nové nařízení oproti dosud platným podmínkám rozšiřuje cílovou skupinu nájemníků, která zahrnuje seniory nad 65 let, vymezené osoby se zdravotním či příjmovým omezením, osoby, které přišly o bydlení vlivem živelní pohromy, a také mladé do 30 let. 

Jakmile nové nařízení vlády nabyde účinnosti, zveřejníme informace na našich webových stránkách. 

Více se dozvíte zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.