SFŽP: Do finále soutěže Adapterra Awards jde 21 nejlepších projektů

08.08.2020 22:02

Hlasování v soutěži Adapterra Awards o nejlepší nápad, jak připravit česká města a krajinu na projevy změn klimatu, jako sucho, vedra nebo přívalové deště, je spuštěno. Až do konce září můžete vybírat z jedenadvaceti nejlepších českých projektů ozeleňování budov, ochlazování městských ulic nebo navracení vody do krajiny. Pro své favority hlasujte na webu www.adapterraawards.cz.

SFŽP: Do finále soutěže Adapterra Awards jde 21 nejlepších projektů
Foto: Státní fond životního prostředí
Popisek: Státní fond životního prostředí

Cílem soutěžní přehlídky Adapterra Awards je představit neotřelá technologická nebo přírodě blízká řešení pomáhající přizpůsobit naše města, domy a krajinu klimatické změně. Do letošního ročníku se přihlásilo na osm desítek projektů. Přihlášené projekty pokryly celou škálu adaptačních opatření a byly hodnoceny odbornou porotou podle mnoha kritérií. Do finálového hlasování vybrala porota jednadvacet nejlepších.

Všechna kvalitní opatření se dostanou do inspirativní online databáze nejlepších příkladů z České republiky, ale pouze šest vítězů – v každé ze čtyř kategorií (Volná krajina, Zastavěná území, Pracovní prostředí, Náš domov), vítěz veřejného hlasování o Cenu sympatie a nejlepší projekt na území Prahy – se na jaře 2021 vydá na zahraniční exkurzi. Vítěz sekce Volná krajina navíc získá dar v hodnotě 100 000 korun.

Každý hlasující může přidělit dva hlasy nejsympatičtějším finálovým projektům. Online hlasování skončí úderem půlnoci 30. září. V závěrečném týdnu hlasování již nebudou zveřejňovány aktuální počty hlasů pro jednotlivé projekty, aby finále bylo napínavější. Šestice vítězů si svá ocenění převezme 4. listopadu 2020 na konferenci věnované nejlepší praxi v adaptacích na změnu klimatu. Soutěž pořádá Nadace Partnerství a je podpořena dotací ze Státního fondu životního prostředí ČR.

Hlasujte a vyhrajte zajímavé ceny!

Pro své favority hlasujte na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…