SFŽP: Lednová Priorita představuje změny v prioritní ose 4 a v pravidlech

20.01.2017 18:42

Aktuální Priorita přináší informace o nových výzvách v Operačním programu Životní prostředí. Hned několik z nich je vyhlášeno v prioritní ose 4 zaměřené na ochranu a péči o přírodu a krajinu.

SFŽP: Lednová Priorita představuje změny v prioritní ose 4 a v pravidlech
Foto: sfzp.cz
Popisek: Státní fond životního prostředí - logo

Zprostředkujícím subjektem u čtvrté prioritní osy je Agentura ochrany přírody a krajiny ČR. Spolu s Ministerstvem životního prostředí nastavuje zaměření výzev, přijímá a vyhodnocuje projekty. Projekty administruje a dotaci vyplácí Státní fond životního prostředí ČR. Prioritní osa žadatelům nabízí 9,5 miliardy korun, což je zhruba 14 procent celkové alokace programu. Priorita obsahuje jak znění všech aktuálních výzev, tak rozhovor s ředitelkou Samostatného odboru Operačního programu Životní prostředí v Agentuře ochrany přírody a krajiny ČR Annou Limrovou.

Dalším důležitým tématem jsou změny Pravidel pro žadatele a příjemce podpory v Operačním programu Životní prostředí pro období 2014-2020, které vstoupily v platnost 5. ledna. Výsledkem úprav je kromě mnoha věcných úprav, zpřesnění a doplnění i zjednodušení pro žadatele a příjemce. V textu kolegů z Fondu se dočtete také o novém způsobu ekonomického hodnocení žadatele při kontrole přijatelnosti projektu.

Zajímavý je i příběh centra Sylvatica pro děti a dospělé v Jiřetíně pod Bukovou v Jizerských horách. Novou výzvu oznámil i Národní program Životní prostředí. Prostřednictvím nově vyhlášené výzvy podpoří úspěšné obce, které vloni zabodovaly v soutěži Vesnice roku. Držitelé zelených stuh získají 400 tisíc korun a celorepublikový vítěz Zelené stuhy ČR 700 tisíc korun.

Priorita č. 1/2017 ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…