ŠKODA AUTO rozšiřuje spolupráci se školami

19.10.2013 10:33

Česká automobilka rozšiřuje partnerství s jedenácti školami ve třech českých regionech. Cílem spolupráce je zvýšit úroveň vzdělávání a motivovat více žáků pro technické obory.

ŠKODA AUTO rozšiřuje spolupráci se školami
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

ŠKODA AUTO rozšiřuje spolupráci s jedenácti školami ze Středočeského, Královéhradeckého a Libereckého kraje. V rámci spolupráce rozšíří česká automobilka nabídku odborné praxe pro studenty v technických oborech, nabízí možnosti praxe a účasti na odborných seminářích pro učitele a poskytne školám bezplatně učební pomůcky a technické vybavení pro výuku. Domácí automobilka například věnovala středním školám od roku 2008 již 288 aut, které slouží jako učební pomůcky, a do konce letošního roku plánuje pro účely výuky darovat dalších 18 vozů. Cílem posílené spolupráce je zvýšit úroveň vzdělávání a motivovat více žaček a žáků pro technické obory.

„Nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců v technických oborech přestavuje velkou výzvu pro všechny výrobní podniky,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast HR management. „Abychom tomu mohli aktivně čelit, výrazně rozšiřujeme spolupráci se školami. Sázíme přitom na ještě intenzivnější interakci mezi teorií a podnikovou praxí,“ prohlásil Wojnar. Technické partnerství s jedenácti školami Středočeského, Královéhradeckého a Libereckého kraje trvá již od devadesátých let. Rozšířená spolupráce se školami je součástí rozsáhlé koncepce, jejímž prostřednictvím chce domácí automobilka cíleně získávat mladé kvalifikované zaměstnance.

 Důležitým pilířem opatření zaměřených na středoškolské technické obory je Střední odborné učiliště strojírenské společnosti ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi. Učiliště patří k nejmodernějším vzdělávacím zařízením v České republice. Automobilka provozuje ve svém sídle vlastní učiliště již od roku 1927. Odborné vzdělávání zde dosud absolvovalo téměř 21 500 učňů. V současnosti se ve středním odborném učilišti připravuje na své budoucí zaměstnání téměř 1 000 žáků. Obory studia jsou zaměřené primárně na strojírenství a elektrotechniku. Odborné vzdělávání ve firemním učilišti je bezplatné, a navíc je v jeho rámci finančně odměňována vykonaná práce. Po vyučení dostávají všichni absolventi nabídku pracovního místa ve společnosti ŠKODA AUTO.

 ŠKODA AUTO mimo to sází na koncepci duálního odborného vzdělávání. Teoretické vědomosti jsou v něm propojovány se zkušenostmi z výrobní praxe. Vedle nyní rozšířené spolupráce se školami v krajích, kde sídlí závody značky ŠKODA, se automobilka podílí na celostátním projektu ‚POSPOLU’. Cílem projektu je zavést prvky duálního vzdělávacího systému do vyučování na středních školách v České republice. Za účelem komplexního vzdělávání žáků a dospělých zaměstnanců byla letos založena ŠKODA Akademie, jejímž cílem je propojit odborné i sociální kompetence, předávání know-how a zajistit připravenost žáků pro nástup do praxe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…