ŠKODA AUTO - silný partner olympioniků a paralympioniků

13.12.2013 20:40

ŠKODA AUTO prodloužila partnerství s Českým paralympijským výborem do roku 2016. Potvrdila tak pokračování rozsáhlé podpory národního a mezinárodního sportu.

ŠKODA AUTO - silný partner olympioniků a paralympioniků
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

V roce 2013 oslavila ŠKODA 20. výročí spolupráce s Českým olympijským týmem. V únoru 2014 se ŠKODA představí na mezinárodním olympijském pódiu: automobilka podpoří Zimní olympijské hry v Soči více než 500 vozy pro potřeby přepravy sportovců a VIP hostů. Pro značku ŠKODA to bude další milník v oblasti sportovního sponzoringu.

„S prodloužením našeho partnerství s Českým paralympijským výborem vysíláme další zřetelný signál o naší podpoře sportu,“ říká Václav Koucký, vedoucí marketingu a strategie prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika. „ŠKODA je na národní i mezinárodní úrovni jedním z největších podporovatelů sportu a dokazuje tím svou společenskou odpovědnost. Nejvýraznějším příkladem jsou naše olympijské aktivity a naše angažmá na poli ledního hokeje a cyklistiky,“ dodává Koucký.

Již od roku 2001 je ŠKODA hlavním partnerem Českého paralympijského výboru. Dnes byla tato spolupráce prodloužena o další dva roky, do roku 2016. „Odvaha, cílevědomost a pevná vůle hendikepovaných sportovců je pro nás ve společnosti ŠKODA AUTO velkou inspirací,“ vysvětluje Václav Koucký. „Jako dlouholetý partner Českého paralympijského výboru velmi dobře víme, že fyzický hendikep není překážkou pro dosažení ctižádostivých sportovních cílů.“ V letošním roce tato spolupráce vyslala veřejnosti silné a jasné sdělení. Mimořádnou akcí byla podpora českého hendikepovaného cyklisty Jiřího Ježka společností ŠKODA AUTO při jeho jízdě na letošní Tour de France. Šestinásobný paralympijský vítěz a mistr světa, Jiří Ježek, zajel v první časovce Tour v polovině července orientační čas jako předjezdec.
 
V letošním roce si ŠKODA připomíná 20. výročí podpory Českého olympijského týmu. Jako partner Českého olympijského výboru podporuje automobilka české olympioniky již od roku 1992 několika různými způsoby. Již několik týdnů jezdí osm českých medailistů z Olympijských her 2012 v Londýně novými vozy ŠKODA Octavia, je mezi nimi také mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová. Automobilka finančně a organizačně podporuje sportovce v rámci jejich přípravy na olympijské hry 2016 v Rio de Janeiru.
 
Vrcholem sportovních aktivit společnosti ŠKODA AUTO v roce 2014 jsou Zimní olympijské hry – vrcholná zimní sportovní událost příštího roku. Až bude od 7. do 23. února 2014 plát olympijský oheň nad ruským městem Soči, bude přitom důstojně zastoupena i česká automobilka. V rámci zapojení VOLKSWAGEN Group Rus, jakožto národního partnera Zimních olympijských her 2014, se ŠKODA Auto Rusko podílí na této sportovní akci ve městě na černomořském pobřeží.
 
Jádrem podpory ZOH je poskytnutí více než 500 vozů značky ŠKODA (Octavia, Yeti a Superb). První vozy předala ŠKODA za účasti ruského ministerského předsedy Dmitrije Medveděva organizátorům olympiády již koncem října. Pro české olympioniky připravila automobilka navíc i oficiálního maskota: plyšovou figurku ‚Yeti’. Kromě toho bude ŠKODA v souvislosti se Zimními olympijskými hrami zastoupena jak přímo na místě v Soči, tak i v České republice. Česká televize bude přímé přenosy z olympiády vysílat přímo ze stánku společnosti ŠKODA AUTO. Vedle olympijských her sází ŠKODA ve svých sponzorských aktivitách na podporu sportu zejména na populární odvětví – lední hokej a cyklistiku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…