SMO: Ostrava hostila jednání představitelů šestnácti velkých měst

15.07.2016 21:57

Komora statutárních měst Svazu obcí a měst ČR schválila 15. července v Ostravě zahájení projektu Lepší města. Jednání se zúčastnili představitelé šestnácti velkých měst republiky, například primátorky Prahy Adriana Krnáčová, Ústí n. L. Věra Nechybová, primátoři Českých Budějovic Jiří Svoboda, Liberce Tibor Batthyány a jako host ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

SMO: Ostrava hostila jednání představitelů šestnácti velkých měst
Foto: smocr.cz
Popisek: Svaz měst a obcí ČR - logo

Hostitelem dvoudenního jednání bylo statutární město Ostrava a jeho primátor a člen předsednictva Svazu měst a obcí ČR Tomáš Macura, pátečního zasedání Komory statutárních měst v Nové radnici se zúčastnili také náměstci primátora Kateřina Šebestová a Radim Babinec.

Projekt Lepší města je zaměřen na široké sdílení informací o „smart“ (chytrých) řešeních a „smart“ projektech. Jeho cílem je vytvořit ve spolupráci se zástupci akademické obce a podnikatelské sféry jednoduché návody, jak řešit s využitím moderních technologií jednotlivé problémy, které města a obce v republice tíží. Iniciativu 25 největších měst v ČR, která nemá v zemích Evropské unie obdoby, bude Komora statutárních měst prezentovat v její komplexní podobě v září.

V průběhu svého ostravského pobytu si nejvyšší představitelé nejvýznamnějších měst v ČR prohlédli moravskoslezskou metropoli z vyhlídkové terasy Nové radnice a nenechali si ujít ani účast na mezinárodním hudebním festivalu Colours of Ostrava. Navštívili rovněž zámek Raduň či pivovar Nošovice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…