SP ČR: K vhodnému řešení reverse charge je ještě dlouhá cesta

08.04.2016 12:15

Evropská komise včera vydala dlouho připravovaný Akční plán o DPH. Podle Konfederace evropského podnikání BUSINESSEUROPE, sdružující 41 zaměstnavatelských a podnikatelských svazů z 35 zemí Evropy, jejímž členem je Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), může tento akční plán poskytnout impulz k modernizaci systému DPH v EU.

SP ČR: K vhodnému řešení reverse charge je ještě dlouhá cesta
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

“Zvlášť podporujeme snahy o odstranění překážek DPH pro e-commerce a snahu o posílení jednotného trhu v této klíčové oblasti. Rádi budeme s Komisí na zjednodušení DPH pracovat a věříme, že se posílí spolupráce a důvěra mezi daňovou správou a byznysem a subjekty daňové správy navzájem,” vyjádřil postoj organizace její generální ředitel BUSINESSEUROPE Markus J. Beyrer.

Tolik očekávané možnosti zavést přenesení daňové povinnosti (reverse charge) v širším rozsahu, než je možné podle současné legislativy EU, ponechává Akční plán otevřené dveře.

SP ČR zastává stanovisko, že v oblastech, kde jsou prokazatelně velké úniky, lze reverse charge podpořit. Podle zaměstnavatelů to však není ideální nástroj, neboť zvyšuje administrativní zátěž podniků. Tam, kde jsou jednoznačné úniky, se SP ČR zavedení reverse charge striktně nebrání. Požaduje však, aby bylo vždy dostatečně dopředu oznámeno, kterých položek se změna bude týkat, aby firmy mohly své systémy v dostatečném předstihu upravit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…