SP ČR: LINET je vítězem grantu HSBC

21.04.2014 17:31

První cenu v projektu HSBC Grant na podporu exportu a milion korun a právní a projektové poradenství si odnáší výrobce nemocničních lůžek.

SP ČR: LINET je vítězem grantu HSBC
Foto: Archiv
Popisek: Svaz průmyslu a dopravy ČR

Poprvé v pětiletém udělování grantu HSBC Banky na podporu exportu bylo letos v dubnu předán jeden milion korun. Získal ho špičkový výrobce nemocničních lůžek – firma LINET – v konkurenci dalších čtyř firem, které se probojovaly do druhého kola. O vítězi rozhodla komise šesti odborných partnerů, mezi nimiž byl i zástupce Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR).

Cenu předal v budově České národní banky za účasti dvou stovek podnikatelů nový ředitel pražské pobočky HSBC banky Michael Hordley. „Již pátý ročník jsme zorganizovali proto, abychom povzbudili české firmy v jejich snahách posunout se za hranice tradičních evropských trhů,” uvedl Michael Hordley. Současně vyzdvihnul partnerství se SP ČR. “Považujeme ho za významnou záležitost,” doplnil.

Cena byla udělena za marktingový záměr podpořit prodeje nemocničních lůžek v Číně vzdělávacími aktivitami. Šéf společnosti Zbyněk Frolík k úspěchu řekl: “Potvrzuje se, že naše záměry jdou správným směrem. Vážíme si ocenění a získané částky, což je pro nás další motivace”.

Cenu převzal její výkonný ředitel Tomáš Kolář, podle něhož čínský trh představuje ohromný potenciál. Země se potýká se stárnutím obyvatelstva a do měst by se v příštích deseti, patnácti letech mělo z venkova odstěhovat až 300 milionů lidí.

„Čínský trh je velmi náročný a není nikterak jednoduché se na něm prosadit. Vyžaduje to značnou energiii a čas,” uvedl zástupce společnosti, která je součástí mezinárodního holdingu Linet Group SE.

Minulý rok firma meziročně zvýšila tržby o 15 procent na 150 milionů eur, letos očekává růst tržeb o 20 procent. LINET v roce 2013 vyrobil 70 tisíc zdravotních lůžek a tento rok předpokládá až 77 tisíc lůžek. V celém holdingu pracuje přes 900 zaměstnanců, z toho 550 v závodě v Želevčicích u Slaného. Druhý závod je v německém Wickede. Holding své produkty vyváží do více než 100 zemí.

HSBC GRANT na podporu exportu je projekt zaměřující se na podporu českých podniků při rozvoji jejich exportních aktivit. Principem projektu je grantová soutěž a odborné semináře pro exportéry, spoluorganizovaných se SP ČR.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…