SP ČR: Průmyslníci představí v Bruselu své plány

27.01.2014 21:27

Konfederace evropského podnikání BUSINESSEUROPE v úterý v Bruselu představí poselství evropským inistitucím. Nebude chybět delegace SP ČR.

SP ČR: Průmyslníci představí v Bruselu své plány
Foto: Archiv
Popisek: Svaz průmyslu a dopravy ČR

Konfederace evropského podnikání BUSINESSEUROPE, zastupující čtyři desítky evropských zaměstnavatelských a podnikatelských svazů, organizuje zítra v Bruselu Den BUSINESSEUROPE. Jde o vrcholné setkání zástupců evropského byznysu, hájící zájmy 20 milionů firem, s komisaři Evropské komise a evropskými politiky.

„Je to mimořádně významná akce, na níž se sejdou špičky evropského byznysu a představitelé Evropské komise, Evropského parlamentu a členských svazů BUSINESSEUROPE a firem,“ uvedl Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR, který je členem BUSINESSEUROPE.

 V rámci Dne BUSINESSEUROPE budou mít představitelé byznysu možnost diskutovat s tvůrci evropských politik, představiteli evropských institucí a hlavami států a vlád budoucnost průmyslu v Evropě a utváření politik na podporu jeho konkurenceschopnosti. Diskuse se zaměří na zvýšení konkurenceschopnosti průmyslu v Evropě, zajištění konkurenceschopné energetické politiky a přístup na třetí trhy.

„Jsem rád, že někdo začne hrát či zpívat písničku České republiky a Svazu průmyslu a dopravy ČR, protože my tvrdíme, že průmysl byl, je a musí být tradiční silou Evropy,“ uvedl Jaroslav Hanák. „Je dobře, že se konečně někdo chce zabývat evropským průmyslem, jehož podíl na HDP je slabý,“ dodal.

 BUSINESSEUROPE představí zítra své poselství evropským institucím a celé evropské společnosti vycházející ze studie zpracované Německým institutem pro hospodářství IW v Kolíně (The Cologne Institute of Economic Research) analyzující silné a slabé stránky evropského průmyslu, měnící se pravidla hry a nedostatky průmyslové politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…