SP ČR: Šéf Svazu průmyslu J. Hanák jednal s ministrem A. Babišem

07.03.2014 19:05

Vedení Svazu průmyslu a dopravy ČR pokračuje v setkáních se členy nové vlády, při nichž předkládá své požadavky na resorty.

SP ČR: Šéf Svazu průmyslu J. Hanák jednal s ministrem A. Babišem
Foto: Archiv
Popisek: Svaz průmyslu a dopravy ČR

Výrazná shoda a uvolněná atmosféra panovala při dnešním setkání prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslava Hanáka a dalších zástupců tohoto svazu s ministrem financí Andrejem Babišem. „Chci vám osobně poděkovat, že vaše strana ANO nepodpořila návrhy na snížení deficitu veřejných rozpočtů prostřednictvím zvyšování daní,“ uvedl Jaroslav Hanák.

Obě strany se shodly v tom, že mezi společné priority patří konsolidace veřejných financí. Nejde však jen o úspory a škrty, efektivnost vynakládaných financí je podle nich potřeba zajistit strukturálními změnami uvnitř výdajových oblastí. Příkladem jsou finanční zdroje věnované na výzkum, vývoj a inovace nebo financování dopravní infrastruktury.

Mezi klíčová diskutovaná témata patřila podpora exportu s důrazem na stabilitu České exportní banky (ČEB) a Exportní garanční pojišťovací společnosti (EGAP). "Nabízíme za podnikatelskou sféru osobnosti do dozorčích rad ČEB a EGAP zkušené odborníky. Můžeme je doporučit," uvedl k tomu Jaroslav Hanák.

Jednající se shodli i na zásadním významu stability a transparentnosti daňového systému. Zvedlo se i téma podpory investic. Při schůzce se vedle další řady témat hovořilo i o roli tripartity jako významné platformy jednání vlády, zaměstnavatelů a odborů.

Jednání s ministrem Andrejem Babišem navazuje na setkání s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou, ministrem pro výzkum a vývoj Pavlem Bělobrádkem, ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem, ministryní pro místní rozvoj Věrou Jourovou, ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou-Tominovou, ministrem dopravy Antonínem Prachařem, ministrem životního prostředí Richardem Brabcem a ministrem školství Marcelem Chládkem. Svaz průmyslu a dopravy ČR plánuje dále setkání s ministrem zahraničních věcí Lubomírem Zaorálkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…