SPELOS: Bojovníky proti hazardu živí peníze ze zahraničních kasin

22.03.2014 9:13

Sdružení SPELOS upozorňuje na finanční propojení mezi provozovateli zahraničních on-line kasin a českými bojovníky proti hazardu. To podle našeho názoru nejen diskredituje jejich „boj za dobro“, ale také naznačuje možné pozadí jejich dlouhodobé snahy o likvidaci výlučně jednoho segmentu loterního průmyslu v České republice.

SPELOS: Bojovníky proti hazardu živí peníze ze zahraničních kasin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrací automaty

Jak vyplynulo z veřejně dostupných informací, občanské sdružení Brnění, které se nejvíce zapojuje to kampaně především proti videoloterním terminálům, totiž získává peníze na své projekty mimo jiné od Nadace Open society fund (dále jen OSF), jejímž zakladatelem je Georg Soros.  Stejný Georg Soros však založil a předsedá společnosti, která vlastní téměř 6,5 milionu kusů akcií společnosti Caesars Entertaiment Corporation. A právě tato společnost provozuje přibližně 50 kasin po celém světě, navíc je také světovým provozovatelem online kasin (viz přiložené schéma).

„Je až neuvěřitelné, jakou štvavou mediální kampaň a doslova honičku aktivisté pořádali na sportovní organizace či nadace, kterým k realizaci prospěšných projektů finančně napomohly také loterní společnosti.  Přitom sami již řadu let dělají totéž – získávají prostředky z nadace, která je vázána na provozovatele online kasin,“ uvádí Petr Vrzáň, výkonný ředitel sdružení SPELOS, které reprezentuje více jako polovinu českého loterního trhu. „Toto spojení by možná mohlo být i vysvětlením toho, proč Matěj Hollan tolik útočí na videoloterní terminály a přitom problematiky kasin a online sázení si téměř nevšímá,“ dodal Vrzáň.

Jen v letech 2011 a 2012 získali aktivisté prostřednictvím Nadace OSF přibližně 200 000 Kč. Prostředky pocházející z nadace napojené na americká kasina paradoxně použili proti loteriím, jenže českým. Konkrétně na projekty, které si kladou za cíl regulovat, případně zcela vymýtit loterie z obcí a měst. Přitom je třeba si uvědomit, že na uzavření heren a loterní prohibici mohou nejvíce vydělat zahraniční provozovatelé online kasin, tedy třeba právě síť Caesars Casino patřící do skupiny Georga Sorose.

„Celý příběh je o to zajímavější, že členkou správní rady Nadace OSF je Ivana Bursíková, bývalá manželka Martina Bursíka, se kterým Matěj Hollan dlouhodobě politicky spolupracuje. V poslední době např. společně zakládali politickou stranu LES. Jestli je toto personální propojení pouze náhodné, by bylo možné jen spekulovat. Každý si však může udělat svůj vlastní úsudek,“  dodal Petr Vrzáň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPELOS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…