SPELOS: V oblasti regulace loterií se opět účelově argumentuje

28.04.2016 16:45

S blížícími se krajskými volbami se představitelé řady měst České republiky opět populisticky začínají vracet k tématu loterií. Jak je ale z jejich vyjádření jasně patrné, často veřejnosti ať už záměrně či vinou vlastní neznalosti předkládají nesprávné informace.

SPELOS: V oblasti regulace loterií se opět účelově argumentuje
Foto: SPELOS
Popisek: Loterní průmysl, ilustrační foto.

Například starosta Kroměříže, Jaroslav Němec, tvrdí, že neví o tom, že by se v jeho městě, kde platí zákazová obecně závazná vyhláška, herní zařízení vyskytovala. Jsou zde však desítky kvízomatů, o nichž vedení města velmi dobře ví a mylně uvádí, že tato zařízení spadají pod správu ministerstva financí. Rozhodně tomu tak není. Kvízomaty jsou nelegální, navíc často řízeny zahraniční mafií, u níž také končí peníze, které by měly jinak získat naše veřejné rozpočty. Pod jakoukoliv správu, natož ministerstva financí, tedy rozhodně nepatří. Pouze jejich provozovatelé patří před soud. Jenže i ten je na ně krátký – pokuty, které nelegálním provozovatelům vyměřuje, totiž nikdo nehradí. Postižené subjekty se odvolávají a soud nemá problém povinnost placení pokuty odložit. Firma tak mezitím může ukončit svou činnost a následně, jako nový subjekt, pod novým názvem, pokračovat v nelegální činnosti.

A nepomůže ani vyklizení nelegálních heren – jak ukázal nedávný příklad z Prahy Žižkova – na stejné adrese, kde už byla jednou černá herna po policejním zátahu vyklizena, se nyní teprve po půlroce objevila znovu.

Na vlastní legislativu doplatilo i město Domažlice, které díky prohibiční obecně závazné vyhlášce čelí již v tomto roce výpadku 18 milionů korun. Chce proto nyní umožnit provoz jediného kasina.

Když pomineme fakt, že jedna provozovna pro celé město rozhodně nezajistí, aby Domažlice nezaplavil černý trh, přičemž zcela jistě nenahradí výpadek rozpočtových příjmů, starosta Miroslav Mach tvrdí, že město zavede vysoká bezpečnostní a kontrolní opatření, která budou zakotvena v podmínkách smlouvy. Jde například o to, aby se lidé při vstupu do kasina prokázali občanským průkazem a aby si nezahrály rizikové skupiny – například lidé pobírající dávky. Tato opatření jsou však již zakotvena v nové legislativě, která právě registr hráčů, o který legální loterní firmy usilují již několik let, zavádí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…