SPELOS: Vyzýváme brněnské politiky k jednání s odbornou veřejností

14.01.2014 17:20

Sdružení SPELOS je pohoršeno současnou situací v oblasti regulace loterií v brněnské městské části Brno - střed. Tamní zastupitelé totiž budou zítra rozhodovat o nové podobě vyhlášky regulující provoz loterií. Ta je ale jednoznačně diskriminační.

SPELOS: Vyzýváme brněnské politiky k jednání s odbornou veřejností
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Dosavadní postup vedení městské části svědčí o amatérismu bez znalosti věci. Zástupci Brna – střed postupovali zcela netransparentně, když předem neoznámili kritéria budoucí regulace a o této problematice vůbec nejednali s odbornou veřejností, přestože jsme jim tuto debatu opakovaně nabízeli,“ doplnil Petr Vrzáň, výkonný ředitel SPELOS.

SPELOS označuje postup, kdy se představitelé Brna - střed nejprve rozhodli pro regulaci formou zachování devíti kasin, ale již po několika dnech i tento svůj názor změnili a bez jakýchkoliv objektivních kritérií vybrali pouze dvě provozovny, v nichž mohou být loterie nadále provozovány, za blamáž.  Zákaz provozu tak znemožní podnikání řadě provozovatelů, kteří budou muset ukončit svou činnost v celkem 119 provozovnách!

Naopak zvýhodněni jsou pouze dva provozovatelé, kteří jsou vybráni na základě nijak nespecifikovaných kritérií.
„Vedle nich očekáváme boom nelegálních provozovatelů, kteří obsadí podstatnou část ze zakázaných míst, a tedy přesun tohoto podnikání do podsvětí,“ uzavírá Vrzáň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPELOS

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…