SPELOS podporuje boj proti kvízomatům

06.05.2015 16:44

Spelos se ohrazuje proti tvrzení ministra financí, Andreje Babiše, podle něhož provozovatelé, jejichž herní zařízení musela ukončit provoz v důsledku zrušení povolení ministerstvem, provozují kvízomaty. Tyto provozovatele dokonce označil za ty, kteří z úředníků dělají hlupáky. SPELOS, sdružující legální podnikatele, s tímto výrokem zásadně nesouhlasí. Naopak sám dlouhodobě aktivně podniká kroky, směřující k odhalování a postihování tohoto nelegálního provozu.

SPELOS podporuje boj proti kvízomatům
Foto: SPELOS
Popisek: Petr Vrzáň

„S nelegálními provozovateli bojujeme už několik let. Jako první jsme například upozornili na o.s. Život je hrou, na které jsme také podali trestní oznámení. V souvislosti s kvízomaty jsme podali ministerstvu podnět k prošetření, na jehož základě bylo taktéž podáno trestní oznámení. Současně jsme vytvořili Mapy nelegálního hazardu, kam členové SPELOS za pomoci představitelů samospráv i samotných občanů zveřejňují odhalená místa nelegálního provozu,“ uvedl prezident SPELOS, a doplnil: „Jsme rádi, že stát chce v tomto směru konečně začít něco dělat. Jakákoliv represivní opatření vítáme.“

Podle SPELOS je velmi podhodnocen také počet provozoven s kvízomaty, který Ministerstvo financí odhaduje na 200. Podobných provozoven je na území České republiky několikanásobně více. Jsou však často umístěny tam, kam se nedostane ani policie – například jde o soukromé kluby, ale také garáže nebo byty.

„Přestože ministerstvo již více než rok slibuje, že proti kvízomatům tvrdě zakročí, je zarážející, že doposud v této souvislosti byla udělena jediná pokuta, a to pro společnost VIDARON PRO, s.r.o. Ta je největším provozovatelem kvízomatů. Paradoxem však jek že soud přiznal žalobě, kterou tato společnost podala, odklad. To v praxi znamená, že daná společnost pokutu ve výši téměř 10 milionů platit prozatím nemusí! Vymluvila se totiž na to, že by to pro její další provoz bylo likvidační. Právě to by však znamenalo vyřešení situace a ukončení provozu kvízomatů,“ doplnilo Vrzáň.

SPELOS dlouhodobě upozorňuje na to, že rozmach černých heren způsobuje současná velmi nepřehledná legislativa, která právě ilegálnímu provozu nahrává a legální podnikatele znevýhodňuje. Důkazem toho je i aktuální novela poslance Volného, která opět nelegální provozovatele neřeší, a je pouhým bičem na řádné provozovatele, kterým výrazně zvyšuje daňovou zátěž.

„Doufám, že Ministerstvo financí začne brát na současnou situaci zřetel a problémy začne neodkladně řešit. SPELOS je i nadále připraven poskytnout veškerou součinnost."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…