SSHR nakoupí nové provizorní mosty

01.02.2016 15:21

Správa státních hmotných rezerv nakoupí během příštích tří let pět moderních provizorních mostů. Každý bude mít délku 21, 15 m.

SSHR nakoupí nové provizorní mosty
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

„Tímto nákupem startujeme modernizaci našich zásob provizorních mostů“, upřesnil předseda SSHR Pavel Švagr.

Půjde o montované silniční mosty, které jsou z nových materiálů. Díky tomu mají větší nosnost a snadno se přepravují. „Také jsou méně hlučné, když po nich přejíždějí auta. Takže je můžeme postavit i ve městech a obcích“, dodal Pavel Švagr.

Peníze na pořízení nových mostů získá Správa prodejem části zásob těch starších, které byly vyrobeny v 50. – 80. letech. V současné době má SSHR ve svých skladech provizorní mosty o celkové délce 7 km.

Provizorní mosty slouží k zajištění nouzové dopravy hlavně při povodních.  Obcím, které nemají v rozpočtu peníze na nový most, je půjčuje Správa státních hmotných rezerv bezplatně až na tři roky. Od roku 1997 do roku 2013 si obce a kraje půjčily přes 120 provizorních mostů.

V současné době jsou v Česku nasazeny tři provizorní mosty - Český Krumlov (48m - povodně 2002), Nový Knín (24m - povodně 2013) a Červený Hrádek (24m - povodně 2013).

SSHR chce také nakoupit lávky pro pěší a cyklisty, které zatím ve státních skladech chybějí. U dalšího typu mostů, tzv. těžkých mostových souprav, bude dřevěná mostovka nahrazena ocelovými rošty nebo panely.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…