SSŠVT: Již zítra finále 4. ročníku celorepublikové vědomostní soutěže IT-SLOT

11.12.2013 13:30

Populární vědomostní soutěž s názvem IT-SLOT (zkratka Systém Logických Otázek) pořádanou Soukromou střední školou výpočetní techniky (SSŠVT) se blíží do finále.

SSŠVT: Již zítra finále 4. ročníku celorepublikové vědomostní soutěže IT-SLOT
Foto: SSŠVT
Popisek: Soukromá střední škola výpočetní techniky NEPOUŽÍVAT

Přesně 30 nejúspěšnějších školáků z 1. kola si to mezi sebou rozdá v druhém finálovém kole pořádaném 12. prosince v prostorách SSŠVT na pražském Proseku. Své síly změří v online testu zaměřeného na informační technologie a logické myšlení. Do letošního ročníku se celkově přihlásilo 112 škol a 2456 žáků. Loni to bylo pro srovnání 123 základní škol z celé ČR a mezi sebou soupeřilo 2567 studentů. Mezi nejrychlejšími s nejvyšším počtem bodů, kteří postupují do druhého kola, se umístil na prozatímní první příčce žák Aaron Schick z pražské Masarykovy základní školy Újezd nad Lesy v čase 15 minut a 44 vteřin s počtem 23 bodů. Za ním v čase 21 minut a 12 vteřin (23 bodů) je Kristýna Kaňovská ze Základní školy a Mateřské školy Šromotovo z Hranic v Olomouckém kraji a třetím nejrychlejším v prvním kole je ze Základní školy Máj II v Českých Budějovicích Daniel Gorc s časem 17 minut a 18 vteřin (22 bodů).

„Velmi se těšíme na průběh druhého kola, které teprve rozhodne. Jsme velmi potěšení, že již do prvního kola soutěže IT-SLOT se zaregistrovalo hned 112 základních škol z celé ČR. Zaregistrované školy přihlásily 2456 žáků, z nichž první kolo odehrálo 2238 z nich. Bude to boj těch nejlepších žáků, kteří musejí naplno uplatnit svoje logické myšlení,“ myslí si ředitel pořádající Soukromé střední školy výpočetní techniky (SSŠVT) Martin Vodička.

Vědomostní soutěž IT-SLOT klade za cíl prohloubit atraktivní formou právě logické myšlení. „Soutěž je postavena na systému logických otázek pro žáky 8. a 9. tříd základních škol, kteří budou reprezentovat nejen sebe, ale i svou školu. Každému soutěžícímu bude zvlášť vygenerováno 25 otázek z oblasti informatiky a logiky formou online testu. Za každou správnou odpověď získá soutěžící bod,“ vysvětluje podrobně pravidla soutěže ředitel Vodička.

Jedna část soutěžních úloh je zaměřena na oblast základních informací o informačních technologiích (internetu, hardwaru, softwaru, operačních systémech, komunikaci prostřednictvím ICT a programování). Druhá část soutěžních úloh je věnována logickému myšlení. 1. kolo probíhá online po registraci na webu www.it-slot.cz.

Přihlášené školy

Mezi přihlášenými byly školy napříč všemi kraji v České republice vyjma Zlínského kraje. Vévodí Praha a Středočeský kraj. Dále Ústecký a Královéhradecký kraj. Ve výsledcích bodovali nejvíce žáci ze ZŠ a MŠ Šromotovo z Olomouckého kraje, ZŠ V. Hejny z Červeného Kostelce v Královéhradeckém kraji, dále ze Základní školy Nymburk a ZŠ s RVMPP Buzulucká z Ústeckého kraje.

30 nejlepších postoupilo do finále

Nejlepší hráči se utkají ve druhém kole, které je zároveň finálové. To se bude konat 12. prosince 2013 v budově pražské Soukromé střední školy výpočetní techniky na pražském Proseku. Soutěží se o zajímavé ceny nejen pro aktéry, ale i pro jejich školu. Partnerem IT-SLOT je firma Dell a businesss communication.

VÝSLEDKY 1. KOLO

Jak soutěžit

Aby se mohli žáci soutěže IT-SLOT zúčastnit, musela se jejich základní škola do soutěže nejprve prostřednictvím učitele IT zaregistrovat. Po registraci obdržela škola přihlašovací údaje. Poté mohl učitel IT přihlásit své žáky v sekci "Správa žáků" na webu www.it-slot.cz.

Výhry v soutěži

Mezi hlavními cenami pro školy je například tablet Dell Latitude 10, projektor Dell M115HD či monitor Dell UltraSharp U2412M (24"). Všichni účastníci finálového kola konaného 12. prosince 2013 získají poukaz na slevu ze školného na Soukromé střední škole výpočetní techniky ve výši 1 000 Kč. Pro žáky jsou dále připravená herní konzole Nintendo Wii Mini, Sony Playstation Portable PSP-E1004, multimediální přehrávač Energy Sistem 2204, MP3 přehrávače a Flash Disky a další zajímavé ceny.

O Soukromé střední škole výpočetní techniky Praha (SSŠVT)

Soukromá střední škola výpočetní techniky, s.r.o. je střední odborná škola s dlouholetou tradicí, fungující od r. 1994. Studentům nabízí studium specializací: grafické systémy a tvorba webových stránek, správa počítačových sítí, programování a databázové systémy. V současné době patří mezi nejmoderněji softwarově i hardwarově vybavené školy v ČR. Jejím výrazným kladem je také kvalita pedagogů. Jak vyučující odborných, tak i všeobecně vzdělávacích předmětů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Kvalita výuky se každoročně odráží ve vysokém počtu absolventů přijímaných na vysoké školy. O absolventy školy je rovněž značný zájem na trhu práce. Uplatňují se v širokém spektru zaměstnání spojených s využitím výpočetní techniky a informačních technologií. SSŠVT je členem Sdružení soukromých škol ČMS. Více informací o společnosti naleznete na http://www.sssvt.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…