STRABAG PFS hlásí růst a akviziční záměr

25.03.2014 11:46

Společnost STRABAG Property and Facility Services a.s. oznamuje hospodářské výsledky za rok 2013, v němž došlo k navýšení obratu a ziskovosti firmy. Pokračující růst by měla v letošním roce podtrhnout chystaná akvizice společnosti v rámci tuzemského trhu s Facility Managementem.

STRABAG PFS hlásí růst a akviziční záměr
Foto: red
Popisek: Strabag

V roce 2013 se STRABAG Property and Facility Services a.s. podařilo udržet kladný hospodářský výsledek, když došlo oproti minulému roku k růstu obratu z 254 mil. Kč na 274 mil. Kč a také k růstu zisku z 639 tis. Kč na 1 160 tis. Kč. Růst obratu by byl výraznější, ale společnost se rozhodla, že některé servisní služby nebudou procházet účetnictví firmy, ale konečný zákazník si je bude nakupovat takzvaně napřímo. Společnost drží vůči dodavatelům řádnou platební morálku a je schopna generovat pozitivní cash-flow ve výši 9 mil. Kč.

Pokračující růst by měla v roce 2014 podtrhnout akvizice vybrané společnosti z řad poskytovatelů služeb Facility Managementu a dodavatelů dílčích činností v rámci této komplexní správy nemovitostí. „Hledáme partnera, který je na českém trhu dlouhodobě etablovaný, a přinesl by nám další rozšíření portfolia klientů a poskytovaných služeb. V neposlední řadě také další přísun nových projektů, k nimž jsme jen na přelomu roku 2014 dokázali přidat dalších 50 000 m2 kancelářských ploch v naší správě,“ dodává Ing. Zdeněk Švanda, předseda představenstva STRABAG Property and Facility Services a.s.

STRABAG Property and Facility Services a.s. s více než 200 spravovanými nemovitostmi patří mezi přední poskytovatele komplexního Facility Managementu v České republice. Core business společnosti leží v komplexní správě administrativních prostor nejvyšší kategorie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…