SÚJB: Bilaterální jednání jaderných dozorů České republiky a Spolkové republiky Německo

17.10.2017 10:30

Ve dnech 9. – 10. října 2017 se v Litoměřicích uskutečnilo 21. bilaterální jednání zástupců českého a německého státního dozoru nad jadernou bezpečnosti.

SÚJB: Bilaterální jednání jaderných dozorů České republiky a Spolkové republiky Německo
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

Schůzka byla již tradičně zorganizována na základě Dohody o výměně informací mezi Státním úřadem pro jadernou bezpečnost České republiky a Spolkovým ministerstvem pro životní prostředí, ochranu přírody a jadernou bezpečnost Spolkové republiky Německo.

Českou delegaci vedl ředitel sekce pro řízení a technickou podporu SÚJB pan Petr Krs, jejími členy kromě pracovníků SÚJB byli představitelé ministerstev (MPO, MZV), provozovatele (ČEZ) a SÚRAO. V německé delegaci, vedené panem Thomasem Elsnerem, ředitelem Odboru bezpečnosti jaderných zařízení Spolkového ministerstva životního prostředí (BMUB), se jednání zúčastnili zástupci toho ministerstva i ministerstev životního prostředí spolkových zemí Bavorsko (StMUV) a Sasko (SMUL) a dalších institucí (GRS, Preussen Electra GmbH).

V rámci jednání se delegace navzájem informovaly o situaci v oblasti legislativy a s tím spojené administrativy a o aktuálním vývoj v oblasti radiační ochrany a zvládání radiačních mimořádných událostí. Dále obě strany prezentovaly informace o: (1) provozu jaderných elektráren a o postupném rušení jaderných elektráren v Německu; (2) o skladování a nakládání s radioaktivními odpady a vyhořelým jaderným palivem a o provozních zkušenostech se stárnutím zásobníků CASTOR využívaných ke skladování vyhořelého jaderného paliva.

Jednání, jež proběhlo v otevřené atmosféře, doprovázené živou diskusí, bylo ukončeno exkurzí do Úložiště radioaktivních odpadů ÚRAO Richard, jež leží nedaleko Litoměřic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec