SÚJB: Bilaterální jednání o otázkách jaderné bezpečnosti mezi zástupci České republiky a Rakouska

11.11.2017 15:50

Pravidelné v pořadí již 26. bilaterální jednání zástupců českých a rakouských odborných institucí o otázkách společného zájmu v oblasti jaderné bezpečnosti proběhlo ve dnech 6. – 7. listopadu 2017 v rakouském městě Krems. Schůzka se uskutečnila na základě příslušné dvoustranné mezivládní dohody o výměně informací o jaderné bezpečnosti a radiační ochraně.

SÚJB: Bilaterální jednání o otázkách jaderné bezpečnosti mezi zástupci České republiky a Rakouska
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

Českou delegaci vedl ředitel sekce pro řízení a technickou podporu SÚJB pan Petr Krs, jejími členy kromě pracovníků SÚJB byli představitelé příslušných ministerstev (MŽP, MPO), českého velvyslanectví ve Vídni, provozovatele (ČEZ) a SÚRAO. V rakouské delegaci, vedené paní Ulrike Hartmann, vedoucí oddělení energie Spolkového ministerstva pro evropské záležitosti, integraci a zahraničí, se jednání zúčastnili zástupci spolkových ministerstev (pro zemědělství, lesnictví, životní prostředí a vodstvo; pro vědu, výzkum a ekonomii; vnitra), odborných a výzkumných institucí a jednotlivých spolkových zemí.

V rámci jednání se delegace navzájem informovaly o aktuálním vývoji v oblasti legislativy a s tím spojené administrativy. Dále obě strany prezentovaly zprávy týkající se provozu jaderných zařízení, nakládání s jaderným odpadem a vyhořelým palivem a jeho skladování, vyměnily si rovněž aktuální poznatky z oblasti radiační ochrany a krizového řízení. Prezentována byla situace týkající se uzavření uranového dolu Rožná a s tím spojený proces likvidace zátěží životního prostředí a systém úpravy vody.

Intenzivní jednání bylo tradičně doprovázeno živou diskusí i výměnou názorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…