SÚJB: Čtyřstranné jednání dozorných orgánů Slovinska, Slovenska, Maďarska a ČR

28.06.2017 7:33

Pravidelné čtyřstranné jednání (tzv. Quadrilaterála) mezi dozornými orgány ČR, SR, MR a Slovinska, vycházející ze spolupráce v oblasti státního dozoru nad bezpečností jaderných zařízení a nad jadernými materiály, se uskutečnilo ve dnech 12. – 13. června 2017 v Bratislavě.

SÚJB: Čtyřstranné jednání dozorných orgánů Slovinska, Slovenska, Maďarska a ČR
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

V průběhu setkání, jež řídila předsedkyně ÚJD Marta Žiaková, delegace čtyř středoevropských zemí prezentovaly aktuální situaci ve svých dozorných orgánech. Intenzivně se věnovaly otázkám provozu jaderných elektráren na území svých států s důrazem na bezpečnost a na proces posuzování vlivů na životní prostředí (EIA) v případě výstavby nového jaderného zařízení, či vydání licence pro prodloužení životnosti jaderných bloků.  Předmětem diskuse byly rovněž otázky ukládání vyhořelého paliva a budování a provozování úložišť jaderného odpadu.

Účastníci jednání se věnovali i relevantním otázkám týkajícím se mezinárodních organizací a grémií (EU, WENRA, ENSREG, ENSRA, ESARDA, MAAE) a nadcházejících akcí na mezinárodním poli. Shodli se na nutnosti koordinovaného postupu zástupců členských zemí Quadrilaterály v jednotlivých mezinárodních organizacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…