SÚJB: Setkání držitelů licencí k nakládání s látkami S1

11.06.2016 20:00

Odbor pro kontrolu nešíření zbraní hromadného ničení uspořádal dne 2. června 2016 první celodenní pracovní Setkání držitelů licencí k nakládání s vysoce nebezpečnými látkami (látky S1) dle Úmluvy o zákazu chemických zbraní a zákona č. 19/1997 Sb. o některých opatřeních souvisejících se zákazem chemických zbraní a prováděcí vyhlášky č. 208/2008 Sb. (dále jen Setkání). Setkání se zúčastnilo celkem 35 osob reprezentující 22 držitelů licencí k nakládání s látkami S1.

SÚJB: Setkání držitelů licencí k nakládání s látkami S1
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

Zúčastněné organizace lze rozdělit do tří základních skupin. První skupinou jsou organizace, které jsou mimo svojí běžnou činnost zapojeny do řešení nálezů neznámých chemických látek. Druhou skupinou jsou vědecké instituce a fakulty, které látky S1 používají pro výzkum v oblasti např. nových antidot, profylaxe atd. Do poslední skupiny lze zařadit organizace, které látky S1 samostatně vyrábí.

Cílem Setkání držitelů licencí byla vzájemná výměna zkušeností v oblasti  nakládání s látkami S1a seznámení s novými informacemi a požadavky Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) zvláště v oblasti detekce látek S1 a jejich rozkladných produktů. Během Setkání bylo vysloveno poděkování zástupcům Fakulty vojenského zdravotnictví, kteří se ve spolupráci s Národní autoritou (SÚJB) zúčastnili za Českou republiku prvních oficiálních „BioSample“ testů OPCW.

Setkání bylo ukončeno vyslovením přání účastníků uspořádat další obdobný seminář držitelů licencí v příštích letech. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…