SÚJB se podílel na přípravě zárukového workshopu ve Vídni

05.03.2016 12:29

Ve dnech 16. až 18. února 2016 proběhl ve Vídni na půdě Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) workshop zaměřený na budování a udržování státní zárukové infrastruktury.

SÚJB se podílel na přípravě zárukového workshopu ve Vídni
Foto: SÚJB
Popisek: SÚJB se podílel na přípravě zárukového workshopu ve Vídni

Tento workshop byl připravován v průběhu roku 2015 a obsahově navazoval na novou zárukovou příručku (Safeguards Implementation Practices Guide on Establishing and Maintaining State Safeguards Infrastructure) ze série podpůrných materiálů MAAE. Státní úřad pro jadernou bezpečnost (SÚJB) se v rámci Českého programu podpory záruk MAAE (CZSP) podílel prostřednictvím odborníků z Oddělení pro kontrolu nešíření jaderných zbraní, jak na draftování této příručky, tak na přípravě samotného workshopu, včetně několika přednášek a interaktivních cvičení.

Lektorská účast SÚJB na tomto workshopu v roli spoluorganizátora, resp. facilitátora, výrazně přispěla k upevnění obrazu ČR jako uvědomělého člena mezinárodního společenství, který v oblasti záruk a nešíření jaderných zbraní, aktivně přispívá ke sdílení svých zkušeností a osvědčených postupů se zeměmi s kratší zárukovou tradicí. Výše zmíněné aktivity rovněž zapadají do dlouhodobé koncepce CZSP, jež je zaměřena právě na oblast tréninku a přenosu zkušeností.

Nová záruková příručka je ke stažení na stránkách MAAE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…