SÚKL a SZÚ pokračují v aktivní spolupráci s čínskou stranou v oblasti ochrany veřejného zdraví

16.06.2015 14:59

V rámci spolupráce České republiky s Čínskou lidovou republikou v oblasti ochrany veřejného zdraví rozvíjí Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) kooperaci zejména s lékovými agenturami provincií Tianjin a Šanghaj.

SÚKL a SZÚ pokračují v aktivní spolupráci s čínskou stranou v oblasti ochrany veřejného zdraví
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto.

Prohlubující vzájemné vztahy byly stvrzeny podpisem rozšířeného memoranda o přátelské spolupráci mezi SÚKL a Tianjin Market and Quality Supervision Administration.

„Základním smyslem výměny informací mezi českou a čínskou stranou je především otázka kvality a bezpečnosti léčiv. Mezi další cíle patří nastavení a vzájemná podpora kontrolních mechanismů, výměna informací o aplikaci nových technologií a postupů při testování kvality léčiv a zdravotnických prostředků,“ říká k podpisu dohody ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

Na základě dlouhodobých odborných znalostí a zkušeností nabídne Ústav především expertní vzdělávací semináře, bude se podílet na výměně informací o léčivých přípravcích, zdravotnických prostředcích, souvisejících právních předpisech apod.

„Veřejnost doposud mohla neprávem vnímat aktivity s čínskými partnery jako jednostranné. Jsem však velice rád, že spolupráce je skutečně vzájemná a že tak Česká republika může získat informace například z oblasti farmakovigilanční, tedy o nežádoucích účincích léčiv, které napomohou ke zvyšování bezpečnosti v této oblasti i u nás,“ říká ředitel Ústavu Zdeněk Blahuta.

Memorandum o spolupráci podepsal s čínskou stranou také Státní zdravotní ústav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…