SVS: Podepsáno. Severočeská města a obce získají plnou kontrolu nad vodárenstvím v regionu

08.09.2017 18:00

Společnost SVS podepsala kupní smlouvu s francouzským koncernem Veolia a od ledna 2019 tak získá plnou kontrolu ve společnosti SčVK. Města o obce, akcionáři SVS, díky tomu získají nejen kontrolu nad provozem vodárenství v severních Čechách, ale také nad stovkami milionů korun, které dosud končily jako dividendy v zahraničí.

SVS: Podepsáno. Severočeská města a obce získají plnou kontrolu nad vodárenstvím v regionu
Foto: Severočeská vodárenská společnost
Popisek: Severočeská vodárenská společnost

„Zástupci měst a obcí, akcionáři naší společnosti, prokázali nesmírnou prozíravost a obchodního ducha. Podpisem těchto smluv jsme zajistili budoucí prosperitu společnosti i další rozvoj vodárenské infrastruktury,“ vysvětluje Tomáš Indra, předseda představenstva SVS.

Podpis klíčových smluv a nákup společnosti SčVK podpořili svým hlasováním zástupci měst a obcí, akcionáři SVS, na červnové valné hromadě v rámci projektu Zajištění provozu vodárenské infrastruktury po roce 2020. Tato města a obce tak jsou mezi prvními v České republice, které převzaly od soukromé zahraniční společnosti provozování zpět pod svou kontrolu. Tím zajistily pokračování bezproblémového provozování, kontinuitu smluv s odběrateli a udržení stávajících profesionálních zaměstnanců. To vše bez negativních dopadů na kvalitu služeb, cenu vodného a stočného či objem finančních prostředků určených k obnově a rozvoji vodárenské infrastruktury.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…