SYNER: Protony bodovaly ve Stavbě roku

10.10.2013 19:43

Letošní 21. ročník prestižní soutěže Stavba roku zná své vítěze. Z celkem 54 přihlášených projektů dvoukolové síto zúžilo okruh finalistů na 16 staveb. Odborná porota složená z architektů ve čtvrtek 10. října 2013 v prostorách Senátu PČR vyhlásila pětici objektů, které se mohou pyšnit titulem Stavba roku 2013.

SYNER: Protony bodovaly ve Stavbě roku
Foto: Redakce
Popisek: Syner

Staly se jimi: pražské Proton Therapy Center Czech (realizoval SYNER, s.r.o.), multifunkční AULA GONG ve Vítkovicích, opavské společenské a komeční centrum SC BREBA&WEINSTEIN, brněnský městský okruh silnice I/42 a LIPA RESORT-APARTHOTEL v Krásné Lípě.

Letošní konkurence přihlášených staveb byla skutečně pestrá. Dominovaly různé administrativní budovy, obchodní centra, univerzitní objekty či hotelové resorty. Přihlášeny byly také malé vodní elektrárny nebo sportovní areály. Výjimku tvořila společností SYNER postavená Neutralizační a dekontaminační stanice ve Stráži pod Ralskem, která spadá do kategorie ekologických staveb. Díky ní se až o 30 let zrychlí proces sanace území kontaminovaného dřívější těžbou uranu a i proto stanice získala zvláštní cenu Ministra průmyslu a obchodu ČR.

„Pro nás stavaře je tato soutěž skutečně prestižní záležitostí. O to více mě těší, že SYNER si letos šel v jeden večer pro diplom dvakrát,“ komentoval udělování titulů výkonný ředitel SYNER Robert Špott, který spolu s generálním ředitelem S group holding Martinem Borovičkou přebírali ocenění za protonové centrum a neutralizační stanici. „V soutěži Stavba roku jsme bodovali již před 18 lety, tehdy to bylo za základní uměleckou školu. Za ty roky jsme pár titulů sesbírali, ale s lety je to i díky zvyšující se profesionalitě a rozmanitosti technologií čím dál náročnější. Letos jsme ale opravdu navýsost spokojeni,“ vyjmenoval úspěchy v celorepublikové soutěži ředitel holdingu Borovička.

Soutěž Stavba roku organizuje ABF - Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství. Vyhlášení výsledků proběhlo 10. října 2013 pod záštitou 1. místopředsedkyně Senátu PČR paní Aleny Gajdůškové při sedmém ročníku Dnů stavitelství a architektury. Stejně jako v předchozích letech je určena pro všechny objekty bez rozlišení druhu stavby nebo výše nákladů vynaložených na její pořízení. Podmínkou pro přihlášku do soutěže bylo dokončení a uvedení do provozu nebo zkolaudovaní v období od června 2012 do letošního května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…