SYNOT: Čističky vzduchu pro děti z Academic School ve Zlíně

26.11.2020 15:46

Vzduch v mateřské a základní škole Academic School ve Zlíně nově čistí výkonné moderní čističky.

SYNOT: Čističky vzduchu pro děti z Academic School ve Zlíně
Foto: Archiv Academic School
Popisek: Vzduch v mateřské a základní škole Academic School ve Zlíně nově čistí výkonné moderní čističky.

Tři z nich škole zakoupil podnikatel a spolumajitel školy Ivo Valenta, na pořízení dalších devíti se podíleli rodiče dětí, které školy navštěvují. Academic School ve Zlíně je zřejmě jedinou školou v regionu s takovýmto systémem prevence nejen respiračních onemocnění.

„Chceme dbát v maximální míře na prevenci a chránit zdraví dětí, personálu školy a v neposlední řadě také rodičů. Proto jsme se rozhodli pořídit celkem dvanáct vysoce výkonných čističek vzduchu s pětistupňovým filtračním systémem a ionizátorem. Těmito zařízeními jsou vybaveny všechny učebny naší základní i mateřské školy, a to včetně školních jídelen. Velmi si proto vážíme spolupráce s rodiči, jejich příspěvků i darů. I díky této pomoci budou nyní děti mnohem méně ohroženy nákazou,“ uvedla Kateřina Blaha Hlavňovská, zástupkyně ředitelky.

Čističky jsou navíc mobilní, takže se dají snadno přemístit i do ostatních prostor školy, jakými jsou například výtvarný ateliér, herna školní družiny, šatny, knihovna nebo kabinety učitelů. 

„Děti i učitelé jsou tak maximálně chráněni před možnou nákazou nejen v období pandemie Covid-19, ale také v případě šíření dalších respiračních onemocnění, především chřipky. V kombinaci s pravidelným větráním totiž dochází k výraznému snížení rizika šíření bakterií a virů prostřednictvím kapének a jejich usazování na okolních předmětech,“ dodala Kateřina Blaha Hlavňovská.

Čističky ve zlínské mateřské a základní škole Academic School budou v provozu po celý školní rok. Pomohou tak eliminovat například množství alergenů, mikroorganismů a škodlivin v ovzduší. 

Nejde navíc o jediný způsob prevence. Již dříve nechal podnikatel Ivo Valenta do objektu nainstalovat bezpečnostní termokamerový systém, který bezkontaktně kontroluje teplotu každé osoby, vstupující do objektu. V případě, že je naměřená hodnota vyšší než 37°C, systém vydá výstražné barevné upozornění. K dispozici jsou také dezinfekce apod. 

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…