SYNOT: Neúspěchem pro aktivisty a populisty skončilo referendum ve Zlíně

24.01.2015 20:27

Prohlášení skupiny SYNOT ke zlínskému referendu o hazardu

SYNOT: Neúspěchem pro aktivisty a populisty skončilo referendum ve Zlíně
Foto: Archiv
Popisek: Synot - logo

Neúspěchem pro aktivisty a populisty skončilo referendum ve Zlíně, kde se lidé měli možnost vyjádřit, zda jsou pro zákaz provozu loterií v krajském městě nebo současnou regulaci. Referendum je k vůli nízké účasti veřejnosti neplatné a jeho výsledek tudíž nezávazný.

Účast dosáhla necelých 12% oprávněných voličů. Aby bylo referendum platné, musela by být téměř trojnásobná.

„Výsledek referenda jen potvrdil to, co dlouhodobě tvrdíme a co je patrné i z řady dalších míst, kde obdobné akce neúspěšně proběhly. Loterie nejsou pro veřejnost zásadním problémem. Bohužel však na ně města jsou nucena pod tlakem aktivistů vynakládat milionové částky, které by se daly využít daleko efektivněji, například na opravy chodníků nebo budování dětských hřišť. V této souvislosti je s podivem, že aktivisté na referendu trvali i přesto, že sami předem médiím potvrdili, že v jeho úspěch nevěří. Potvrzuje se tak, že zde nešlo o blaho veřejnosti, ale pouze o snahu některých jednotlivců se prostřednictvím tohoto tématu zviditelnit,“ uvedl výkonný ředitel společnosti SYNOT TIP, a.s. Per Mikoška.

Město Zlín na svém území reguluje provoz loterií obecně závaznou vyhláškou z roku 2012. Díky ní se počet herních zařízení ve městě nesmí zvyšovat. Na konci května letošního roku navíc dojde k úplnému zákazu provozu v centru města. V dalších částech budou provozovny fungovat pouze na základě výjimek a pokud splní stanovené podmínky. Výsledek referenda potvrdil, že toto řešení veřejnosti postačuje.

Skupina SYNOT se vždy snažila pomáhat městům, ve kterých provozuje své podnikání. Jen v rámci Zlínského kraje již rozdělila stovky milionů korun a výrazně podpořila oblast školství, zdravotnictví, kultury i sportu.

"Rádi budeme dobrým partnerem městu Zlínu i nadále," uzavírá Mikoška.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…