SYNOT TIP: Populismus už dorazil také do Uherského Hradiště

21.09.2014 18:07

Společnost SYNOT TIP se ohrazuje proti nepravdivým výrokům senátorky Hany Doupovcové a některých dalších komunálních politiků z ČSSD na adresu nové obecně závazné vyhlášky upravující provoz loterií a jiných podobných her, kterou přijalo na svém zářiovém zasedání zastupitelstvo města Uherské Hradiště.

SYNOT TIP: Populismus už dorazil také do Uherského Hradiště
Foto: SYNOT TIP
Popisek: SYNOT TIP

„Zásadně odmítáme tvrzení, že se v Uherském Hradišti zvyšuje počet míst, na kterých je povolen provoz loterií a jiných podobných her. Jen za naši společnost musíme konstatovat, že na rozdíl od předchozího stavu přijdeme díky této vyhlášce o možnost provozování na 28 místech na území města,“ uvedl Petr Mikoška, výkonný ředitel společnosti SYNOT TIP s tím, že na konci roku 2011 byly loterie provozovány celkem na 52 místech, kdežto nová vyhláška povoluje provoz pouze na 24 přesně vymezených místech.

Podle společnosti SYNOTI TIP by měli uherskohradišťští sociální demokraté svá nepravdivá tvrzení uvést na pravou míru a dále nešířit nesprávné informace.

„Neradi bychom museli konstatovat, že populismus a účelové zneužívání tématu loterií v předvolebním období už dorazilo i do Uherského Hradiště. O to víc nás udivuje, že tyto nepravdivé informace šíří lidé, kteří se často účastnili např. grantových akcí Nadace SYNOT a nikdy nevyjádřili jakoukoliv výhradu proti provozování loterií na území města. Ba naopak byli přímými svědky toho, jak naše společnost umí pomáhat neziskovým organizacím nejen v Uherském Hradišti, ale také v širokém okolí,“ dodal Petr Mikoška s tím, že je přesvědčen o tom, že obyvatele města trápí zcela jiné problémy, než právě provoz loterií.

SYNOT TIP také upozorňuje na fakt, že nová vyhláška nejenže snižuje počet míst, kde je povoleno provozování loterií, ale také zakotvuje legislativní možnost radnice regulovat kromě výherních hracích přístrojů také videoloterní terminály.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…