SŽDC: Britský poradce pro vysokorychlostní tratě v Praze

12.10.2017 14:00

Prahu navštívil ve dnech 10. a 11. října profesor Andrew McNaughton, který je strategickým poradcem Ministerstva dopravy pro naplnění vládou letos schváleného Programu rozvoje rychlých železničních spojení v České republice. Jednal zde jak se zástupci Ministerstva dopravy, tak i Správy železniční dopravní cesty (SŽDC).

SŽDC: Britský poradce pro vysokorychlostní tratě v Praze
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Profesor McNaughton působí jako technický ředitel britského projektu vysokorychlostní tratě High Speed Two (HS2) a je také předsedou výboru pro vysokorychlostní železnici Mezinárodní železniční unie (UIC). Impulzem k jeho zapojení do přípravy Rychlých spojení bylo usnesení Hospodářského výboru Parlamentu ČR a následné březnové usnesení Poslanecké sněmovny k problematice vysokorychlostních tratí.

V první den návštěvy se britský odborník zúčastnil u ministra dopravy jednání řídicího a pracovního týmu Programu Rychlých spojení. Následně proběhla v sídle SŽDC zajímavá odborná diskuse nad konkrétními připravovanými projekty vysokorychlostních tratí. Profesor McNaughton je zdrojem velmi cenných praktických zkušeností a podává důležitou zpětnou vazbu celému projektovému týmu VRT na SŽDC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…