SŽDC: Na železničních přejezdech mezi Trutnovem a Teplicemi nad Metují se zvýší bezpečnost

12.12.2015 18:13

Správa železniční dopravní cesty dnes slavnostně zahájila modernizaci železničních přejezdů na trati mezi Trutnovem a Teplicemi nad Metují.

SŽDC: Na železničních přejezdech mezi Trutnovem a Teplicemi nad Metují se zvýší bezpečnost
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Největším přínosem projektu je zvýšení bezpečnosti drážní dopravy v tomto úseku, plynulosti železničního a silničního provozu a zajištění vyššího komfortu pro cestující.

„Bezpečnost na železnici je dlouhodobě nejen v rámci modernizace tratí naší prioritní oblastí. Z provozního hlediska zůstávají i nadále nejrizikovějšími místy křížení se silničními komunikacemi. Právě proto věřím, že významná rekonstrukce přejezdů mezi Trutnovem a Teplicemi nad Metují pomůže tento stav zlepšit,“ prohlásil generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

Předmětem projektu je rekonstrukce 14 železničních přejezdů spočívající ve výstavbě světelných přejezdových zabezpečovacích zařízení (PZS) na úrovňových kříženích regionální dráhy Trutnov střed – Teplice nad Metují se silničními komunikacemi různých úrovní. Součástí stavebních prací je i úprava přejezdových vozovek, instalace napájení pro příslušné přejezdové zařízení a výměna železničního svršku a spodku.

Projekt vychází z priorit Operačního programu Doprava, který si klade za cíl zkvalitnit železniční dopravu mimo transevropskou dopravní síť. Jeho smyslem je především zvýšit bezpečnost přejezdů a spolehlivost zařízení, snížit vliv lidského faktoru a centralizovat zabezpečovací zařízení.

Zhotovitelem stavby s názvem Železniční přejezdy na trati Trutnov – Teplice n. M. je společnost AŽD Praha. Celkové plámované náklady činí 115 767 894 Kč bez DPH. Projekt je v rámci Operačního programu Doprava spolufinancován Evropskou unií z Fondu soudržnosti, a to až do výše 88 001 934 Kč. Národní financování projektu zajišťuje Státní fond dopravní infrastruktury.

Název stavby

Železniční přejezdy na trati Trutnov - Teplice n. M.

Investor stavby

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace

Generální projektant

Signal Projekt s.r.o.

Zhotovitel

AŽD Praha s.r.o.

Začátek a konec stavby

km 140,587 – km 150,540

Termín zahájení

09/2015

Termín dokončení

04/2016

Celkové náklady stavby

115 767 894 Kč bez DPH

Schválený příspěvek EU

88 001 934 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne