SŽDC: Opravené prostory na děčínském hlavním nádraží využívá Policie ČR

11.09.2018 19:24

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) dnes slavnostně předala do užívání Policie České republiky opravené prostory ve výpravní budově děčínského hlavního nádraží. Práce v interiéru památkově chráněného objektu z poloviny 19. století probíhaly od konce dubna letošního roku. Jejich zhotovitelem byla společnost DELTAXX, celková výše nákladů dosáhla téměř dvou milionů korun.

SŽDC: Opravené prostory na děčínském hlavním nádraží využívá Policie ČR
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Výpravní budova v Děčíně prošla zásadní rekonstrukcí v roce 2003 v rámci rozsáhlé modernizace celé pohraniční přechodové stanice, od té doby se zde prováděly jen drobné opravy. „Po jednáních se zástupci policie na přelomu loňského a letošního roku došlo k rozhodnutí přesunout jejich pracoviště z nevyhovujícího objektu v centru města do naší výpravní budovy. Policisté se tak po letech stěhují do prostor, ve kterých už jednou působili,“ popisuje náměstek generálního ředitele SŽDC pro správu majetku Tomáš Drmola. „Od umístění služebny Policie ČR do výpravní budovy železniční stanice si zároveň slibujeme, že železniční stanice a její okolí se tak stanou bezpečnější jak pro cestující, tak pro občany a návštěvníky města Děčín,“ dodává.

Předmětem prací byla především oprava a zabezpečení vymezených vnitřních prostor a sociálních zařízení, a to současně s navýšením jejich stávajících kapacit. Oprava dílčí části interiéru pro služebnu Policie ČR zahrnovala výměnu vyžilých podlahových krytin včetně obvodových, přechodových a ukončovacích lišt, výměnu sanitární techniky a některých otopných těles ve druhém podlaží. Dále se provedly úpravy vnitřních rozvodů topení, vodovodu, kanalizace a elektroinstalace a také kompletní výmalba stěn a stropů.

V děčínské výpravní budově sídlí již od konce minulého roku informační centrum města, stanice zároveň nese oficiální označení Nádraží národního parku České Švýcarsko. „K tomu je třeba dodat, že se díky spolupráci s Policií ČR a její redislokací do objektu podařilo naplnit výpravní budovu železniční stanice téměř na 100 procent. Z pohledu SŽDC jako správce objektu tak došlo k optimálnímu využití objektu v kombinaci služeb pro cestující, poskytování informací návštěvníkům města, administrativního zázemí zaměstnanců železnice, komerčních doplňkových služeb pro cestující a přítomnosti bezpečnostních složek státu,“ konstatuje Tomáš Drmola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…